Ugrás a tartalomra

Több mint száz fiatal birkózott az országos bajnoki címért

2019.06.08
17:25
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
Országos ifjúsági birkózó bajnokságot tartottak Zentán. Az U15-ös korosztály küzdelmeire 24 klub 106 versenyzője nevezett.

Felsőhegyről két birkózó lépett a szőnyegre a zentai Sportcsarnokban. Pócs Noé, a Herkules Birkózó Klub  tagja az 57 kilogrammos súlycsoportban mérkőzött, és ezüst éremmel térhet haza: „Nehéz volt, lehetett volna jobb is. Erősek voltak az ellenfelek, és eléggé elfáradtam.”

A magyarkanizsai Potisje színeiben birkózó Pósa Nimród bronzéremmel zárta versenyt: „Harmadik érmes lettem sajnos, lehettem volna jobb is, de sajnos elrontottam. Nem volt annyira nehéz, de a döntőbe jutással kicsit megszenvedtem, és így kikaptam. Harmadik helyen meg nyertem.”

A zentai csapat három aranyérmet is hazavihetett. Az 52 kilogrammos súlycsoportban Vámos Antal lett a legjobb: „Mindent jól birkóztam, és hát az volt a gond az utolsó meccsemnél, hogy nem voltam összeszedett, de nyertem nagy nehezen, de nem voltam annyira összeszedve.”

Összesen 24 klub 106 versenyzője küzdött az országos bajnoki címért, a zentaiak edzője szerint már régóta nem volt ilyen nagyszámú versenyző. Zörgő László, edző, Zenta Birkózó Klub: „A zentai gyerekek jól birkóztak, igaz, hogy kevesen voltunk, de mind a 6 érem közelben zárt. Három első hely lett, és két második hely, tehát egyetlen versenyzőm nem lett érmes. Avval meg vagyok elégedve, de avval viszont nem, hogy egy kicsit megcsappant a létszám.”

Az U 15-ös országos birkózó bajnokságon legjobb csapata a nagybecskereki Proleter lett.

birkózó bajnokság
ifjúsági
U15
Zenta
birkózás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.