Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Többszáz evezős lapátol a Palicsi-tavon

2019-08-24
12:53
2019-08-24
16:47
Forrás
Pannon RTV
Háromnapos sportesemény zajlik a Palicsi-tavon. Ezen a hétvégén rendezik meg az 57. Vajdasági Nyílt Evezősversenyt. Négy országból érkeztek sportolók. Az érmeket vasárnap adják át.

16 klubból több mint 300 sportoló érkezett Palicsra, a szerbiaiak mellett Magyarországról, Horvátországból és Észak-Macedóniából. Délutánonként a selejtezők zajlanak, délelőtt pedig a döntők.

Tavaly a Partizan volt a legsikeresebb csapat Szerbiából. Idén a Partizan nem jött annyi sportolóval - mondta Vladimir Antić, a Palics Evezősklub főtitkára, és hozzátette: „A legtöbb evezőse a vendéglátónak, a Crvena Zvezdának és Magyarországról a szolnokiaknak van. Így tehát azt várjuk, hogy ez a három csapat harcol majd, ami az összesített eredményeket illeti az 57. Vajdasági Nyílt Evezősversenyen.”

A Szolnoki Sportcentrum evezősei 15 éve járnak Palicsra versenyezni. Purucki Ferenc, a Szolnoki Sportcentrum edzője elmondta: „Idén 27 versenyzővel jöttünk, minden korosztályban, fiúk, lányok egyaránt. Rajtunk kívül még három evezősklub van itt Magyarországról.”

A Szolnoki Sportcentrum színeiben Pogány Ingrid és társai női serdülő négypárban indultak, és győztek. „Elsők lettünk, és nagyon nagy fölénnyel, én úgy gondolom, mert utána, ezer méter után már elég lazán tudtunk jönni.” - mesélte Pogány Ingrid.

A Lončarić-fivérek együtt versenyeznek. Horvát országos bajnokok, és világviszonylatban is az élvonalba tartoznak. Anton Lončarić elmondta: „Ezt a palicsi versenyt arra használtuk fel, hogy felkészüljünk az Európa-bajnokságra a fiatal szeniorok kategóriájában, ami szeptember elején lesz Görögországban.”

A palicsi bajnokság arra is jó, hogy a környező országok sportolói összehasonlítsák tudásukat. Kornelija Đurašević, edző, Palics Evezősklub: „A lányok, a fiúk tudják, hogy hol vannak, hogy állnak más csapatokhoz képest. Tehát, hol van a helyük, ki a jobb, ki a gyengébb tőlük.”

A Palicsi Evezősklub sportolói sem vallanak szégyent. Nikolina Đorđević, evezős, Palics Evezősklub: „Második helyet értünk el. Ez egy megerősítés volt, egy verseny arra, amit még augusztus 15-én értünk el az Ezüst-tavon. Ott elsők lettünk. Ezzel kiharcoltuk a részvételt a Balkán-bajnokságra Szerbia válogatottjaként.”

A palicsi evezősverseny érmeit vasárnap adják át.

Palics
Palicsi-tó
sportesemény
evezősverseny
evezős

Most

10:31, Frissítve: 10:41

Farsangi Népzenei Találkozó Topolyán

A jellegzetes tájnyelvi, illetve a szellemi örökség bemutatásán volt a hangsúly a II. Farsangi Népzenei Találkozón, amit vasárnap este a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központban tartottak.

Népszerű