Ugrás a tartalomra

Többszáz evezős lapátol a Palicsi-tavon

2019.08.24
12:53
2024.03.19
08:48
Forrás
Pannon RTV
Háromnapos sportesemény zajlik a Palicsi-tavon. Ezen a hétvégén rendezik meg az 57. Vajdasági Nyílt Evezősversenyt. Négy országból érkeztek sportolók. Az érmeket vasárnap adják át.

16 klubból több mint 300 sportoló érkezett Palicsra, a szerbiaiak mellett Magyarországról, Horvátországból és Észak-Macedóniából. Délutánonként a selejtezők zajlanak, délelőtt pedig a döntők.

Tavaly a Partizan volt a legsikeresebb csapat Szerbiából. Idén a Partizan nem jött annyi sportolóval - mondta Vladimir Antić, a Palics Evezősklub főtitkára, és hozzátette: „A legtöbb evezőse a vendéglátónak, a Crvena Zvezdának és Magyarországról a szolnokiaknak van. Így tehát azt várjuk, hogy ez a három csapat harcol majd, ami az összesített eredményeket illeti az 57. Vajdasági Nyílt Evezősversenyen.”

A Szolnoki Sportcentrum evezősei 15 éve járnak Palicsra versenyezni. Purucki Ferenc, a Szolnoki Sportcentrum edzője elmondta: „Idén 27 versenyzővel jöttünk, minden korosztályban, fiúk, lányok egyaránt. Rajtunk kívül még három evezősklub van itt Magyarországról.”

A Szolnoki Sportcentrum színeiben Pogány Ingrid és társai női serdülő négypárban indultak, és győztek. „Elsők lettünk, és nagyon nagy fölénnyel, én úgy gondolom, mert utána, ezer méter után már elég lazán tudtunk jönni.” - mesélte Pogány Ingrid.

A Lončarić-fivérek együtt versenyeznek. Horvát országos bajnokok, és világviszonylatban is az élvonalba tartoznak. Anton Lončarić elmondta: „Ezt a palicsi versenyt arra használtuk fel, hogy felkészüljünk az Európa-bajnokságra a fiatal szeniorok kategóriájában, ami szeptember elején lesz Görögországban.”

A palicsi bajnokság arra is jó, hogy a környező országok sportolói összehasonlítsák tudásukat. Kornelija Đurašević, edző, Palics Evezősklub: „A lányok, a fiúk tudják, hogy hol vannak, hogy állnak más csapatokhoz képest. Tehát, hol van a helyük, ki a jobb, ki a gyengébb tőlük.”

A Palicsi Evezősklub sportolói sem vallanak szégyent. Nikolina Đorđević, evezős, Palics Evezősklub: „Második helyet értünk el. Ez egy megerősítés volt, egy verseny arra, amit még augusztus 15-én értünk el az Ezüst-tavon. Ott elsők lettünk. Ezzel kiharcoltuk a részvételt a Balkán-bajnokságra Szerbia válogatottjaként.”

A palicsi evezősverseny érmeit vasárnap adják át.

Palicsi-tó
sportesemény
evezősverseny
evezős

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.