Ugrás a tartalomra

Tokió 2020 - A magyar olimpikonok éjjeli eredményei

2021.07.25
07:09
2021.07.25
07:38
Forrás
nemzatisport.hu
Az éjjel folytatódott Tokióban a 32. nyári olimpia, ahol több magyar érdekeltségű esemény is történt. Ezeket foglaljuk össze.

A második napon elkezdődtek az úszódöntők is. A női 400 méteres vegyes úszás fináléjában ott volt a címvédő Hosszú Katinka és a mindössze 17 éves Mihályvári-Farkas Viktória is, míg ugyanebben a számban a férfiaknál a korábbi Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes Verrasztó Dávid indult.

A női futamban a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú végül az ötödik lett, míg Mihályvári-Farkas mögötte, a hatodik helyen ért célba – ezzel mindketten pontszerzők lettek. A férfiaknál Verrasztó a negyedik lett, a mezőny legidősebb tagjaként.

Az 52 kilogrammosok közt szereplő magyar cselgáncsozó, az Európa-bajnoki bronzérmes Pupp Réka aranypontos hosszabbításban győzte le a szám olimpiai címvédőjét, Koszovó első ötkarikás aranyérmesét, a kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok Majlinda Kelmendit az első fordulóban. Ezt követően Pupp a nyolcaddöntőben felülmúlta az amerikai Angelica Delgadót is (10:0-ra), így bejutott a legjobb nyolc közé, majd ott vereséget szenvedett a svájci Fabienne Kochertől, így bár az aranyért nem folytathatja a versenyzést, a vigaszágon tovább küzdhet a bronzéremért.

Vereséggel kezdte meg szereplését Tokióban a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely 10–9-re kikapott Görögországtól az első csoportmeccsen. A pólósok közép-európai idő szerint hétfőn, 11.20-tól folytatják szereplésüket, a házigazda japán válogatott ellen

A tokiói ötkarikás játékok egyetlen magyar teniszezője, Fucsovics Márton a lengyel Hubert Hurkacz ellen lépett volna pályára az első fordulóban, ám röviddel a vasárnap hajnali meccse előtt jelezte, hogy vállsérülés miatt visszalép a szerepléstől.

Női tőrözők közül Kondricz Kata és Pásztor Flóra a 32 között búcsúzott, míg Kreiss Fanni a nyolcaddöntőben a a címvédő és világbajnok, világranglista-vezető orosz Inna Gyeriglazovával csapott össze, de ő már túl erős ellenfélnek bizonyult. A rivális 15-10-re nyert. Siklósi Gergely sikerrel vette az első akadályt és a legjobb 16 közé került.

Péni István bejutott a legjobb nyolc lövőt felvonultató döntőbe a férfi légpuskások versenyszámában. A szám másik magyar indulója, Pekler Zalán 621,1 körrel a 39. helyen zárt. A döntőt közép-európai idő szerint 8.30-kor rendezik.

A tollaslabdázó Krausz Gergely vereséggel kezdte meg a csoportküzdelmeket a tokiói olimpián. Az ötkarikás játékok történetének első férfi magyar tollaslabdázója a J jelű hármasban Anthony Sinisuka Ginting ellen rajtolt. Egyértelműen a világranglistán ötödik indonéz tollaslabdázó volt a találkozó esélyese, amely azonban szorosan indult: a Multi Alarm SE 27 esztendős 23-szoros magyar bajnok játékosa bátran játszott, néhány látványos nyerő ütést bemutatva. Ginting 7-6 után először tudott elhúzni (11-6), a 16 perces szett második felében pedig növelte előnyét, és 21-13-ra megnyerte a játszmát, amelyben Krausz kiválóan tartotta magát.

Tokió 2020
úszás
Hosszú Katinka
vízilabda

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.