Ugrás a tartalomra

Történelmet írt a magyar gyorskorcsolya-válogatott

2019.01.13
20:56
Forrás
MTI
Az olimpiai bajnok magyar férfi váltó arany-, míg a női bronzérmes lett vasárnap a hollandiai Dordrechtben rendezett rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

A magyar csapat így érmek számában is minden idők legeredményesebb kontinensviadalán van túl, ugyanis négy arany-, négy ezüst- és egy bronzéremmel összesen kilenc dobogós helyezéssel zárt. Az eddigi rekordot a 2009-es, torinói kontinensviadal tartotta nyolc medállal. A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Krueger Cole összeállítású férfi váltó nagy csatában múlta felül a hazai közönség által hajtott holland négyest, míg a Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Knoch Marta, Somogyi Barbara alkotta női négyes végig a harmadik helyen korcsolyázva szerezte meg a bronzérmet a hollandok és oroszok mögött. 

gyorskorcsolya
Hollandia
Liu Shaolin Sándor
Liu Shaoang

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.