Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Történelmi mérkőzést játszott tegnap a TSC Belgrádban

2018.11.22
11:14
2018.11.22
15:10
Forrás
Pannon RTV
A Crvena Zvezda elleni nyolcaddöntőt a Szerbiai Kupában ugyan a házigazda nyerte 4:1-re, azonban a topolyai labdarúgók is megmutatták, hogy komoly játékerőt képviselnek.

Hatalmas játékvezetői hibával kezdődött a kupa nyolcaddöntő, ugyanis a topolyaiak hatalmas gólhelyzetét a bíró lesállás miatt félbeszakította. Lesről azonban szó sem lehetett, hiszen a TSC csatára az ellenfél védelmét erősítő Gobeljić rövidre sikerült hazaadás után került ajtó-ablak helyzetbe. A folytatásban futószalagon érkeztek a piros-fehérek gólhelyzetei, amelyből a 38. percben Simić megszerezte a vezetést. A második félidő is izgalmasan indult, hiszen előbb Stojilković duplázta meg a hazai előnyt, majd a következő percben a kék-fehérek is eredményesek voltak, Sumaila komikusra sikerült öngólja után. A belgrádiak a mérkőzés végéig további két gólt szereztek, így végül megérdemelt 4:1-es győzelmet ünnepeltek. A mérkőzést követően sajtótájékoztató nem volt, így a Pannon RTV stábja csak a topolyai klub tagjaitól kapott elemzést.

Sinkovits Dávid, játékos, TSC: „Minden más lett volna, hogyha a bíró nem fújja le a lest, amit az ellenfél ad haza, és nem volt les, de mindent félretéve mégiscsak a Zvezdáról beszélünk. Nemhiába ők az elsők a ligában, és nemhiába verték meg a Liverpoolt is. Azt gondolom, hogy jobb csapat valamennyivel.”

A TSC-t irányító Szabó Zoltán elégedett volt a mutatott játékkal.

Szabó Zoltán, vezetőedző, TSC: „Nehéz sorozatban vagyunk a bajnokságban, ezért most sok játékos játszott, aki a bajnokságban nem kap annyi lehetőséget. Skopljak és Varga sérülésből tért vissza, és ez volt az első mérkőzésük. Mikor ezt mind összerakom, akkor meg vagyok elégedve, de sajnos nem tudtunk meglepetést szerezni, azonban jól bemutatkoztunk a Rajko Mitić stadionban.”

A TSC egyértelmű célja a Szuperligába való feljutás, erre továbbra is jó esélyek mutatkoznak - véli a topolyai labdarúgóklub vezérigazgatója.

Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC: „Mivel játszunk még azok a csapatok ellen az elkövetkező fordulókban, akik konkurensek a feljutásért, én úgy látom, hogy megfelelő eredmények mellett akár olyan helyen is tudunk végezni, amely direktbe is vezethet a magasabb osztályba. Úgy gondolom, hogy lehet, hogy elérhető a második hely is.”

A topolyai TSC a bajnokság következő fordulójában, vasárnap a Gornji Milanovac-i Metalac csapatával mérkőzik meg idegenben.

Belgrád
TSC Topolya
Crvena zvezda
labdarúgás
szerb kupa

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű