Ugrás a tartalomra

Tóthfaluban is szurkoltak a magyar focistáknak

2019.11.15
21:59
2019.11.16
18:40
Forrás
Pannon RTV
Megható, történelmi pillanat - így vélekedtek a vajdasági tóthfalui szurkolók a Magyarország-Uruguay mérkőzésről.

A Puskás Arénával méltó szentélyt kapott a labdarúgás Magyarországon. Elégedettek voltak a csapat teljesítményével és már várják a Wales elleni párharcot. A meccsre ugyan nem jutottak el Budapestre, de a helyi futballakadémia könyvtárában összegyűltek, hogy együtt szorítsanak a válogatottnak.

Uruguay első és második gólját is szótlanul figyelték a tóthfalusi Nyers István Labdarúgó Akadémia növendékei. Azután jött a szépítés és a gólöröm. A fiatal focisták egyik kedvence, Szalai Ádám talált a hálóba.

Rényi Alen, Törökbecse: „Egy ilyen ellenfél ellen, ahol például Cavani meg Suárez játszik, azért tényleg szépen szerepelnek. A gól is szép, Szalainak sikerült betalálni.”

Az első félidő végén a fiatalok még abban reménykedtek, hogy a magyar válogatott megfordíthatja az eredményt vagy legalább a döntetlen sikerül. Az akadémia növendékei azt érezték, hogy a játékosok mély tisztelettel léptek pályára.

Fényszárusi Tamás, Palics: „Megbecsülik ezt a stadiont, hogy megkapták, de a második félidőben még jobban fognak játszani, mint az elsőben.”

Megható volt követni ezt a történelmi pillanatot - mondta Kis Róbert edző. Szerinte ugyanis a Puskás Arénával végre méltó szentélyt kapott a magyar foci.

Kis Róbert, edző, Nyers István Labdarúgó Akadémia, Tóthfalu: „Ez egy történelmi pillanat az egész magyarság szempontjából. Legfőképp a labdarúgásra tekintve ebben a pillanatban. A régi Puskás Ferenc stadion lett felújítva. Átadás volt, ez a magyar szurkolóknak egy új lendületet tud adni.”

Uruguay 2:1-es győzelme ellenére a fiatalok bíznak abban, hogy a barátságos meccs után a nemzeti tizenegynek Wales ellen sikerül a bravúr, és az Európa-bajnokságon is szurkolhatnak majd a magyar fiúknak.

Tórhfalu
Uruguay
Puskás Aréna
labdarúgás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.