Ugrás a tartalomra

Továbbjutottak a szerb kajakosok

2021.08.02
08:02
2021.08.02
15:54
Forrás
Szerbiai RTV
Hogyan alakult Szerbia szempontjából a tokiói olimpia tizedik napja?

Jól szerepeltek a szerbek a tokiói olimpia 10. versenynapján. Milenko Sebić bronzérmet szerzett, a kajakos Bojan Zdelar pedig továbbjutott, akárcsak Milica Novaković. A szerb röplabdázó lányok legyőzték Dél-Korea csapatát, és a férfi vízilabdázók is győzedelmeskedtek.

Újabb bronz jutott Szerbiának - Milenko Sebić bronzérmet szerzett a tokiói olimpián.

Továbbjutott a szerb Milica Novaković 200 méter kajakban a tokiói olimpia 10. napján. A kajakos saját futamában harmadikként ért célba, Új-Zéland és Oroszország versenyzői mögött.

Bojan Zdelar kajakos másodikként ért célba előfutamában 1000 méteren, így ő is bekerült az elődöntőbe.

Veszített viszont a nyolcaddöntőben Mihail Kadžaja birkózó 97 kilogrammos kategóriában, amerikai ellenfele 5:1-re diadalmaskodott.

A szerb röplabdázó lányok Dél-Korea csapatát győzték le 3:0-ra, mindössze 73 perces játék után. Zoran Terzić játékosai három szettben 25:18, 25:17, 25:15-as eredménnyel fejezték a meccset, és így a negyeddöntőig tornázták fel magukat.

Szerb szempontból a 10. napot a vízilabdázók fejezték. 13:6-ra legyőzték Montenegró válogatottját. A szerb csapat magabiztosan és jól játszott támadásban és védekezésben egyaránt. A mérkőzés sorsa azonban már az első negyedben eldőlt, amit Dejan Savić kiválasztottjai 6:1-re megnyertek. Filip Filipović volt a legeredményesebb szerbiai játékos, 3 találatot jegyzett. Szerbia ezzel a győzelemmel a harmadik helyet szerezte meg a csoportjában.Szerb szempontból a 10. napot a vízilabdázók fejezték. 13:6-ra legyőzték Montenegró válogatottját. A szerb csapat magabiztosan és jól játszott támadásban és védekezésben egyaránt. A mérkőzés sorsa azonban már az első negyedben eldőlt, amit Dejan Savić kiválasztottjai 6:1-re megnyertek. Filip Filipović volt a legeredményesebb szerbiai játékos, 3 találatot jegyzett. Szerbia ezzel a győzelemmel a harmadik helyet szerezte meg a csoportjában, ezzel az elődöntőbe jutásért Olaszországgal mérkőzik meg.

olimpia
Tokió 2020
Szerbia

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.