Ugrás a tartalomra

Új mezeket kapott a szabadkai Champions

2013.05.17
13:44
2017.10.03
09:36
Új mezekkel ajándékozta meg a szabadkai Városi Tanács a Champions női futsal csapatot
Új mezekkel ajándékozta meg a szabadkai Városi Tanács a Champions női futsal csapatot. A három éve működő klub kiemelkedő eredményeket ért már el bel - és külföldön is, most Ausztriába készülnek egy nemzetközi versenyre.A szabadkai női futsal klub 2010-ben alakult. Akkor még alig néhányan jelentkeztek, mostanra azonban jelentősen megnövekedett a számuk. Piszovity Anita csapatkapitány: „Nagyon kevesen kezdtük, szinte alig négyen-öten, azóta, hát látszik, sokan lettünk, megszaporodtunk.”Mića Marinić, edző, Champions Futsal Klub: „Kezdetben kevés kislány volt, 5-6 jött el, és ők is barátnők voltak. Majd a következő évben, tehát 2011-ben, már többen jöttek, ekkor kezdtünk aktívabban edzeni, mivel már elegendő számú játékosunk volt ahhoz, hogy versenyekre jelentkezzünk.”Annak ellenére, hogy a labdarúgás alapvetően férfisport, a női csapat tagjai szerint egyáltalán nem furcsa, ha egy lány focizik. Budai Emese: „Nekem nagyon tetszik ez a sport, mert van benne akció. A pályán is több a játék, és nagyon megtetszett. A Tv-ben is szoktam nézni, és megtetszett.”A szabadkai sportklubok nagy része már kapott új felszerelést, most erre a csapatra is sor került. Kiemelkedő eredményeik miatt meg is érdemelték a várost jelképező új mezeket, melyeket Bús Ottó, a szabadkai Városi Tanács tájékoztatási tanácstagja, és Nemanja Simović, sportügyekkel megbízott tag adott át nekik. „Mi a sport részlegben valóban figyelünk arra, hogy minden fiatalt, már kiskorában megtanítsuk arra, hogy a város címere sajátságos, jellemző mindannyiunk számára, valami, ami a miénk, és ezért része minden sportfelszerelésnek.”Jelenleg 27 játékosa van a csapatnak, amely már több versenyen is részt vett bel - és külföldön is. Most Ausztriába, nemzetközi versenyre készülnek, ahol már az új mezekben képviselhetik Szabadkát.

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.