Ugrás a tartalomra

Újabb bajnokok kinevelése - ez a csókai asztalitenisz klub célja

2022.08.26
17:27
2022.08.26
19:48
Forrás
Pannon RTV
Ünnepélyes évadnyitót tartott a Csóka-Goodwill Asztalitenisz Klub. A klub vezetőségének a jövőben a szakmunka újratervezése, valamint a játékosállomány megerősítése lesz a célja.

A gazdag történelemmel bíró csókai asztalitenisz klub az évadnyitón hazatérő, világszerte elismert sportolókat és szakembereket mutatott be. Biljana Golić és Assis de Souza Erdélyi Szilvia fogják segíteni a jövőben a teniszklub szakmai munkáját, főként a marketing területén. Erdélyi Szilvia is Csókán érte el első sikereit, most már a spanyol női válogatott kapitánya.

„Nagy megtiszteltetés és öröm tölt el, hogy visszatérhetek a csókai klubba. Az én feladatom az lesz, hogy egy nemzetközi együttműködést alakítsak ki és ezzel nemzetközi edzőtáborokat szervezzek az itteni fiataloknak.”

A szakmai csapatbővítés mellett új támogatóval is gazdagodott az egyesület. A szabadkai Goodwill Pharma gyógyszergyár több mint 25 éve terjeszkedik a külföldi és belföldi piacokon egyaránt. Főként a sporttal és az egészséges életmóddal foglalkozó egyesületeket támogatja.

Jelena Gvozdenović, márkamenedzser, Goodwill Pharma, Szabadka: „A támogatásunkkal részben a csókai asztalitenisz klub iránti bizalmunkat szeretnénk kimutatni, segíteni akarjuk őket a további fejlődésükben. Fontos, hogy erőnket ezekbe a fiatal reménységekbe fektessük, és egy egész asztaliteniszező nemzedékbe, akik itt kezdték pályafutásukat. Fontosnak tartom ezt a támogatást, nemcsak az egészséges életmód fenntartásáért, kultúráért és ezeknek a fiataloknak az edzéseiért, hanem így az egész közösséget meg tudjuk mozgatni és regenerálni.”

Jelenleg több mint 50 regisztrált játékosa van a klubnak. Néhányan az évadnyitón is bemutatták tudásukat. Az évek során az egyesület több száz gyereknek segített elsajátítani a sportág alapjait.

Kormányos László, szakmai koordinátor, ATK Csóka-Goodwill: „Nagy öröm számunka, hogy a közösségnek, akiben ilyen energia van és ilyen erő, csodákra képes, és Csóka ilyen. Kisvárosként, kis településként több játékost nevelt, mint amennyi lakosa van. Tehát itt több mint 100 országos válogatott játékos nevelkedett és időről időre hazatérnek, de igazán most teremtettünk talán csak otthont számukra, hogy ezt úgy éljék meg, saját otthonuknak, mert hosszú évekig az is volt.”

Az évadnyitón Pásztor István, a VMSZ elnöke is ünnepi beszédet mondott, amelyben elhangzott, hogy két fontos feladatot kell teljesíteni: újat teremteni és egyben a régi értékeket megőrizni.

„A csókai asztalitenisz klubban mind a két cél meg tud valósulni. Egyrészről egy 6 évtizedes fényes múltra visszatekintő klubot tudunk új lendülettel megerősíteni, másrészről pedig itt a mai ünnepi alkalom is megmutatta, hogy mennyi fiatal gyerek van Csókáról, Zentáról, Törökkanizsáról és máshonnan, akik ide járnak edzeni, akiket vonz a csókai asztalitenisz klub.”

A klub célja visszahozni a régi fényét, országos bajnokokat nevelni, valamint olyan műhelyt létrehozni, ahol hosszú távú, minőségi munka és fejlődés lesz biztosítva a játékosok számára.

Csóka
asztalitenisz klub
évadnyitó
asztalitenisz
pingpong
Kormányos László
Pásztor István

Most

15:45, Frissítve: 16:04

Hömpölygő tömeg a Fruška gora-i maratonon

Extrém és ultramaraton. Hatvan kilométeres közép- vagy harminc-egynéhány kilométeres rövid távú, nyugat, dél vagy éppen kelet irányba tartó távok.
Hömpölygő tömeg a Fruška gora-i maratonon
15:14, Frissítve: 15:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.