Ugrás a tartalomra

Újabb döcögős kezdés után döntős Đoković

2022.07.08
19:12
2022.07.08
20:06
Forrás
Szerbiai RTV, nso.hu
Hiába veszítette el az első játszmát viszonylag simán, Novak Đoković négy szettben legyőzte Cameron Norrie-t a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében, így készülhet nyolcadik iwimbledoni fináléjára.

Cameron Norrie a hazai publikum legszebb reményeit valóra váltva kezdte a mérkőzést: azonnal elnyerte Novak Đoković adogatását. S bár az első kiemelt is brékkel kezdett, nem tudta átvenni a kezdeményezést, szervái enyhén szólva nem jelentettek előnyt számára – további két adogatójátékát elveszítve simán elbukta az első játszmát. (2:6)

A második szettre alaposan megváltozott a helyzet, a szerb teniszező az első négy adogatójátékában csupán egyetlenegy (!) labdamenetet veszített el, és 4:3-nál megcsinálta azt az egy bréket, ami a játszma megnyeréséhez kellett. (6:3)

A harmadik játszma még egyértelműbben billent Đoković felé: már az első gémben megvolt a brék, és a nagyon-nagyon magabiztosan megnyert, három ásszal nyomatékosított adogatójátékok mellett futotta még egy sikeres fogadójátékra. (6:2)

A negyedik játszmában Đoković egy gyors brékkel megalapozta a hasonló folytatást, Norrie-nak – és a közönség vele szimpatizáló többségének – be kellett érnie egy négy bréklabdáról megmentett adogatójátékkal. A maratoni gém megnyerésével 3:2-re szépített a hazai játékos, és annyi erőt merített is belőle, hogy a következő két adogatójátékát viszonylag simán megnyerte.

De Djokovics szerváival továbbra sem tudott mit kezdeni: a  következő két fogadógémben csak egy megnyert labdamenetre futotta az angol erejéből, és noha a harmadik szorosabban alakult, Đoković egy fogadhatatlan adogatással érvényesítette az első meccslabdáját. (6:4)

Đoković ellenfele a döntőben Nick Kyrgios lesz, aki küzdelem nélkül jutott a fináléba, ugyanis Rafael Nadal egészségügyi gondok miatt visszalépett az elődöntőtől.

Novak Đoković
Wimbledon

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.