Ugrás a tartalomra

Újabb szerb bronz, elődöntősek a kosarasok, röplabdások és a vízilabdások

2021.08.04
16:08
2021.08.04
16:17
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
Remekül játszottak ma az olimpián a szerb kosaras és röplabdás lányok és a vízilabdás fiúk is. Mindhárom csapat elődöntőbe jutott, vagyis már csak egy karnyújtásnyira vannak az éremtől. Zurab Datunašvili bronzérmet nyert.

3:0-ra nyert a női röplabda-válogatott az olimpiai negyeddöntőben. Az olaszokat verték magabiztos játékkal. Az első szett szoros volt, de a szerbek 25:21-re hozták, a második simábban ment, 25:14 lett. Az utolsó szettben az olaszok kezdtek jobban, de a szerbek összeszedték magukat, 25:21-gyel fejeztek, így az elődöntőbe jutottak.

A birkózó Stevan Andrija Mićić szabadfogásban, az 57 kilogrammosok között a japán Takahashitól kapott ki 7-0-ra.

Fölényesen, 10:6-ra nyert a szerb férfi vízilabda-válogatott az olaszok ellen az olimpiai negyeddöntőben. Jó játék, folyamatos, meggyőző vezetés jellemezte a szerbeket. A delfinek így elődöntőbe jutottak.

Szerb kajakosok is vízre szálltak. Milica Novaković elsőként ért célba a saját selejtezőjében, így továbbjutott 500 méteren, az elődöntőbe került.

Elődöntőben van a 200 méteres kajak egyesben Strahinja Stefanović is. Saját előfutamát megnyerte, így egyenes volt számára az út.

Bojan Zdelar ugyanezen a távon nem jutott tovább.

Bronzérmet nyert a tokiói olimpián a szerb színekben induló birkózó, Zurabi Datunašvili a kötöttfogásúak 87 kilós súlycsoportjában. A vigaszágon menetelt, először algériai ellenfelét győzte le, majd a bronzmeccsen a horvát Ivan Hrlekot múlta felül. Utóbbi mérkőzésen már az első másodpercekben megmutatta erőfölényét, és többször is átfordította a horvátot, majd kitartott a végéig, és 6:1-gyel zárta a birkózást.

olimpia
Tokió 2020
Szerbia
eredmények

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.