Ugrás a tartalomra

Újabb szerb bronz, elődöntősek a kosarasok, röplabdások és a vízilabdások

2021.08.04
16:08
2021.08.04
16:17
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
Remekül játszottak ma az olimpián a szerb kosaras és röplabdás lányok és a vízilabdás fiúk is. Mindhárom csapat elődöntőbe jutott, vagyis már csak egy karnyújtásnyira vannak az éremtől. Zurab Datunašvili bronzérmet nyert.

3:0-ra nyert a női röplabda-válogatott az olimpiai negyeddöntőben. Az olaszokat verték magabiztos játékkal. Az első szett szoros volt, de a szerbek 25:21-re hozták, a második simábban ment, 25:14 lett. Az utolsó szettben az olaszok kezdtek jobban, de a szerbek összeszedték magukat, 25:21-gyel fejeztek, így az elődöntőbe jutottak.

A birkózó Stevan Andrija Mićić szabadfogásban, az 57 kilogrammosok között a japán Takahashitól kapott ki 7-0-ra.

Fölényesen, 10:6-ra nyert a szerb férfi vízilabda-válogatott az olaszok ellen az olimpiai negyeddöntőben. Jó játék, folyamatos, meggyőző vezetés jellemezte a szerbeket. A delfinek így elődöntőbe jutottak.

Szerb kajakosok is vízre szálltak. Milica Novaković elsőként ért célba a saját selejtezőjében, így továbbjutott 500 méteren, az elődöntőbe került.

Elődöntőben van a 200 méteres kajak egyesben Strahinja Stefanović is. Saját előfutamát megnyerte, így egyenes volt számára az út.

Bojan Zdelar ugyanezen a távon nem jutott tovább.

Bronzérmet nyert a tokiói olimpián a szerb színekben induló birkózó, Zurabi Datunašvili a kötöttfogásúak 87 kilós súlycsoportjában. A vigaszágon menetelt, először algériai ellenfelét győzte le, majd a bronzmeccsen a horvát Ivan Hrlekot múlta felül. Utóbbi mérkőzésen már az első másodpercekben megmutatta erőfölényét, és többször is átfordította a horvátot, majd kitartott a végéig, és 6:1-gyel zárta a birkózást.

olimpia
Tokió 2020
Szerbia
eredmények

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.