Ugrás a tartalomra

Újjáéled a birkózás hagyománya Kishegyesen

2022.06.14
17:25
2022.06.14
19:38
Forrás
Pannon RTV
Hamarosan birkózó klub alakulhat Kishegyes község területén. A tervek szerint a klub létrehozását a magyarkanizsai Vajdasági Birkózóakadémia és Kishegyes önkormányzata közösen támogatná. A cél, hogy a valamikori kishegyesi birkózást felélesszék.

Kishegyes községben a birkózásnak van múltja. Az 1970-es, 1980-as években jó eredményeket is hoztak az akkori fiatal birkózók, ugyanakkor az elmúlt évtizedben is voltak eredményes kezdeményezések e téren, de ezek végül alább maradtak. Most a Birkózóakadémia támogatásával indulhat be újra a birkózás a községben.

Juhász Bálint, a VMSZ Kishegyes községi szervezetének elnöke: Azt gondoljuk, hogy a fiataloknak lehetőséget kell adni, hogy megmutatkozzanak, a szabadidejüket úgy töltsék el, hogy az hasznos legyen, hogy legyen perspektívájuk és felfutási lehetőségeik. Ha csak azt nézzük, hogy ha lehetőséget teremtünk, akkor milyen eredményt értek el, Világos Adriana, Bácsi Virág és atlétikával foglalkozó néhány fiatal hölgy vagy a Dombos női asztalitenisz klub.

A Vajdasági Birkózóakadémia nem csak a magyarkanizsai birkózás számára épült, hanem az egész vajdasági magyar sporttársadalomnak. A martonosi szekció sikerei után - amely szintén az akadémia támogatásával indult el - most Kishegyesen a sor.

Bálint Zoltán, ügyvezető, Vajdasági Birkózó Akadémia Alapítvány: Amiben mi itt tudunk segíteni, az az eszközi segítség. Ez azt jelenti, hogy sporteszközöket, birkózó szőnyegeket, birkózó cipőket, mezeket fogunk biztosítani az új egyesületek számára és az edzésre járó gyerekek számára. A másik nagyon fontos dolog, hogy az ottani szakmai stábot tudjuk segíteni.

A következő hetekben Kishegyes község területén bemutató edzéseket tartanak, ahol az általános iskolás korú gyerekek megismerkedhetnek a birkózással. Ezután pedig az érdeklődőkkel kezdetét veszi majd a munka.

Kishegyes
birkózás
Bálint Zoltán
birkózóakadémia

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.