Ugrás a tartalomra

Újvidéken tartották meg a Serbia Open nemzetközi taekwondo versenyt

2022.10.22
17:12
2022.10.22
18:44
Forrás
Pannon RTV
A szervező a szerbiai ITF Taekwondo federáció volt.

A taekwondo koreai harcművészet, jelentése a lábbal és kézzel küzdés művészete. 12 európai ország, 330 versenyző, valamint 37 klub vett részt a szombati mérkőzésen.

Isidora Đurašević, Újvidék: „Az edzések nagyon igényesek, mert sokat dolgozunk a kondíción a verseny miatt, hogy három percet tudjunk a ringben maradni, és a versenyen a hangulat jó, nagy társaság van, és barátkozunk egymással.”

A mérkőzésen a topolyai taekwondo-csapat is részt vett. Marton Márk és Bognár István már több éve a taekwondo megszállottjai és rendszeresen részt vesznek ezeken a versenyeken.

Marton Márk, Pacsér: „Először vannak a formák, utána pedig a bunyók, vagyis verekedés. Én mondjuk inkább a verekedés részét szeretem, néha kicsit erőszakos vagyok, szóval szeretem az ilyesmit. De a formák is érdekelnek, szóval szeretem azt is csinálni.”

Bognár István, Topolya: „Sok kondíciót igényel, és kitartónak kell lennie annak, aki versenyzik. Minél ügyesebben kell gyakorolni és minél többet edzeni, hogy el is érjél valamit.”

A magyarországi hatvani taekwondo klub már több éve részt vesz a Serbia Open mérkőzésen. Idén 6 taggal érkeztek, akik a serdülő korosztályban versenyeztek. A mérkőzések komoly előkészületekkel és edzésekkel járnak.

Dudás Attila, edző, Taekwondo Klub, Hatvan, Magyarország: „A versenyre való felkészítés az edző munkája, több hetes felkészülés, az edzésekre ugye szorgalmasan kell járni a tanulóknak és akkor a mesterek, akik nyilván tapasztalt mesterek a küzdelemben, vagy attól függ, ki milyen orientált. A hatvani Taekwondo klubban, ahonnan mi is jöttünk, és én is a küzdelmet részesítem előnyben.”

A résztvevők 4 kategóriában tudtak versenyezni egészen 7 éves kortól.

Marinko Stojaković, szervező: „Két kétperces kör van, a fiatalabb korosztálynak másfél perc. Kézzel és lábbal való ütés a test felső részére, szóval öv alatt nincs. Ez azt jelenti, hogy a lábbal és a kezekkel a testre és a fejre ütünk, a pontozás különbözik, attól függően, hogy milyen vonzó az ütés, a test melyik részén hajtják végre, és milyen résszel, legyen a kéz vagy a láb.”

A nemzetközi versenyt idén 15-ik alakommal rendezték meg. Újvidék először adott otthon ennek a nagyszabású mérkőzésnek.

taekwondo
sport
Újvidék
Serbia Open

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.