Ugrás a tartalomra

Változott a szabályozás, Đoković játszhat Amerikában

2023.03.30
12:42
Forrás
Tanjug
Az amerikai hatóságok megváltoztatták a szabályokat, Novak Đoković pályára léphet az Egyesült Államokban.

A legjobb szerb teniszező játszhat az USA-ban zajló versenyeken, mivel az amerikai szenátus megszavazta a koronavírus-járvány miatt kihirdetett országos szükségállapot hatályon kívül helyezését – jelentette a CNN. Az amerikai média szerint Joe Biden aláírja ezt a határozatot, mivel az amerikai elnök bejelentette, hogy nem fogja megvétózni. Az amerikai szenátus 68 igen és 23 nem szavazattal a szükségállapot megszüntetéséről döntött. A jelenlegi szabályok szerint nem utazhatnak az Egyesült Államokba azok a külföldi állampolgárok, akik nem kaptak védőoltást a koronavírus ellen. Ez akadályozta meg, hogy Đoković az Egyesült Államokba utazzon, és az országban versenyezzen.

Amerikai Egyesült Államok
koronavírus-járvány

Most

20:11, Frissítve: 20:24

Az ukrán elnökkel tárgyalt a szerb államfő Tiranában

Az Ukrajna-Délkelet-Európa csúcstalálkozón Aleksandar Vučić egyebek mellett a két ország területi integritásáról, az ENSZ Alapokmányának tiszteletben tartásáról és a béke megteremtésére tett erőfeszítésekről egyeztetett Volodimir Zelenszkijjel.
19:03, Frissítve: 19:10

Kedvezmények a Forum Könyvkiadónál

A Forum Könyvkiadó Intézet felhívja a figyelmet, hogy a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázat elismert alkotásait további két hétig árusítják 20%-os kedvezménnyel a weboldalukon (https://forumliber.rs/shop).
18:36, Frissítve: 18:44

Ajándék a hölgyeknek

Miközben még az előző koncert hatása alatt állunk, a Szabadkai Népszínház és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar újabb közös eseményre készül.

Népszerű