Ugrás a tartalomra

Vereséggel kezdte a világbajnokságot Szerbia

2022.11.24
20:20
2022.11.25
16:21
Forrás
Szerbiai RTV
Dragan Stojković szövetségi kapitány csapata 2:0-ra kapott ki a brazil válogatottól.

Annak ellenére, hogy az első félidőben a brazilok irányították a játékot, kiegyenlített volt a küzdelem. A szünetre 0:0-ás állásnál vonultak le a csapatok. A térfélcsere után nagyban változott a játék képe. A dél-amerikaiak magasabb sebességbe kapcsoltak, amit a szerb csapat nem tudott követni. A mérkőzés első találatát Richarlison szerezte Vinicius Junior átadásából. 11 perccel később a brazilok második találatánál ugyanez volt a felállás. Richarlison másodszor is bevette Milinković-Savić kapuját. Ezt követően sorra jöttek a brazil helyzetek, de nem sikerült újabb találatot szerezniük. A G csoport másik mérkőzésén Svájc 1:0-ra legyőzte Kamerunt, így az első forduló után Brazília, Svájc, Kamerun, Szerbia a sorrend a tabellán.

Dragan Stojković, a szerb labdarúgó-válogatott edzője: „Arról, ami az este történt, ismét azt kell mondanom, hogy egy tényező, ami engem meglepett, az a fizikai tényező. Egyszerűen nem ismertem rá a csapatomra, a csapatunkra. Teljesen kudarcot vallottunk fizikai értelemben, és tudják, hogy számos problémával érkeztünk meg Katarba, sok sérülésünk van, rossz időben, és ezek a sérülések olyan játékosokat érintenek, akik gyakorlatilag a válogatottunk kulcsjátékosai. Sajnos, hogy ez így van, muszáj elfogadnunk a tényt, hogy így van. Túl sok az, hogy nem állnak készen 100 százalékosan ezek a játékosok a csapatban, és ez látszik, szerintem látják önök is.”

brazil
Brazília
szerb
Szerbia
Katar 2022
labdarúgó világbajnokság
foci-vb

Most

16:31

Elhagyja mozgalmát Branimir Nestorović

A covid-szakértő tüdőgyógyászból lett politikus a Mi, a nép hangja nevű lista vezetőjeként indult és okozott hatalmas meglepetést a decemberi választásokon. Köztársasági szinten 13, Belgrádban 6 képviselői helyet szereztek.
14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.