Ugrás a tartalomra

Világos Adrianára még több megmérettetés is vár idén

2022.08.29
12:59
2022.08.29
16:12
Forrás
Pannon RTV
Nem tétlenkedik Világos Adriana. Az Európa Bajnokságon ezüstérmet szerzett kishegyesi gerelyhajító még idén három versenyre készül. A felkészülésekhez minden támogatás jól jön, támogatások és ösztöndíja formájában is.

62 méter és még egy centiméter. Ezzel az eredménnyel mutatkozott be a 18 éves Világos Adriana gerelyhajító élete első felnőtt versenyén. A müncheni Európa-bajnokság döntőjéről ezüstéremmel tért haza Kishegyesre.

„Fantasztikus érzés volt, mármint ez volt az első nagy nemzetközi felnőtt versenyem, nem gondoltam volna, hogy egy éremmel jöhetünk haza. Tehát tényleg teljesen más mint mondjuk egy junior verseny, a közönség szempontjából is, tehát még sosem dobtam olyan stadionban ahol ennyi néző lett volna, szuper atmoszféra, élvezet volt dobni. Elég stresszes verseny volt, mindig a harmadik dobás sikerült, egy jobbat dobnom, és nem gondoltam volna, hogy ezüstéremmel jövünk haza, nagyon boldog vagyok, és elégedett, és még mai napig nehezen hiszem el.”

A Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárság már több éve támogatja a fiatal tehetséget,

Kormányos László, tartományi sport- és ifjúsági segédtitkár: „Mindenki tudja azt, hogy az édesanyja igazán aki keményen foglalkozik hosszú éveken át vele Kishegyesen, és próbálunk a jövőben is, eddig is apró lépésekben, ezek az eredmények után pedig kötelez bennünket arra, hogy teljes mértékben igazán, teljes körű feltételeket tudjunk neki teremteni Kishegyesen.”

Világos Adriana két éven át a titkárság sportösztöndíjasa is volt.

Dane Basta, tartományi sport- és ifjúsági titkár: „Bebizonyosodott, hogy a fiatal sportolóinkba való befektetés kiváló eredményekhez vezet. Adrianának minden jót kívántunk az elkövetkező időszakban, és reméljük, hogy a következő versenyeken a legragyogóbb díjakkal tér majd vissza.”

Adriana gőzerővel folytatja az edzést. Az idei szezonban még három versenyen vesz részt. Szándéka megdönteni a junior világcsúcsot, ehhez már csak 34 centiméter hiányzik, de fő célja a 2024-es párizsi olimpiai részvétel.

Világos Adriana
gerelyhajítás

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.