Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Világos Adrianára még több megmérettetés is vár idén

2022.08.29
12:59
2022.08.29
16:12
Forrás
Pannon RTV
Nem tétlenkedik Világos Adriana. Az Európa Bajnokságon ezüstérmet szerzett kishegyesi gerelyhajító még idén három versenyre készül. A felkészülésekhez minden támogatás jól jön, támogatások és ösztöndíja formájában is.

62 méter és még egy centiméter. Ezzel az eredménnyel mutatkozott be a 18 éves Világos Adriana gerelyhajító élete első felnőtt versenyén. A müncheni Európa-bajnokság döntőjéről ezüstéremmel tért haza Kishegyesre.

„Fantasztikus érzés volt, mármint ez volt az első nagy nemzetközi felnőtt versenyem, nem gondoltam volna, hogy egy éremmel jöhetünk haza. Tehát tényleg teljesen más mint mondjuk egy junior verseny, a közönség szempontjából is, tehát még sosem dobtam olyan stadionban ahol ennyi néző lett volna, szuper atmoszféra, élvezet volt dobni. Elég stresszes verseny volt, mindig a harmadik dobás sikerült, egy jobbat dobnom, és nem gondoltam volna, hogy ezüstéremmel jövünk haza, nagyon boldog vagyok, és elégedett, és még mai napig nehezen hiszem el.”

Pannon RTV

A Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárság már több éve támogatja a fiatal tehetséget,

Kormányos László, tartományi sport- és ifjúsági segédtitkár: „Mindenki tudja azt, hogy az édesanyja igazán aki keményen foglalkozik hosszú éveken át vele Kishegyesen, és próbálunk a jövőben is, eddig is apró lépésekben, ezek az eredmények után pedig kötelez bennünket arra, hogy teljes mértékben igazán, teljes körű feltételeket tudjunk neki teremteni Kishegyesen.”

Világos Adriana két éven át a titkárság sportösztöndíjasa is volt.

Dane Basta, tartományi sport- és ifjúsági titkár: „Bebizonyosodott, hogy a fiatal sportolóinkba való befektetés kiváló eredményekhez vezet. Adrianának minden jót kívántunk az elkövetkező időszakban, és reméljük, hogy a következő versenyeken a legragyogóbb díjakkal tér majd vissza.”

Pannon RTV

Adriana gőzerővel folytatja az edzést. Az idei szezonban még három versenyen vesz részt. Szándéka megdönteni a junior világcsúcsot, ehhez már csak 34 centiméter hiányzik, de fő célja a 2024-es párizsi olimpiai részvétel.

Világos Adriana
gerelyhajítás

Most

08:32

No filter a Desirén

A Stúdió K Színház előadásával és Lajkó Félix koncertjével kezdetét vette a tizennegyedik Desiré fesztivál Szabadkán.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.