Ugrás a tartalomra

Visszaléptek az angol csapatok a labdarúgó Szuperligától

2021.04.21
08:59
Forrás
Nemzeti Sport
Úgy tűnik nem lesz hosszúéletű az elit bajnokság ötlete. A 12 alapító csapata közül most mind a hat szigetországi klub búcsút intett a sorozatnak.

A Manchester City tegnapi döntése után, az Arsenal, a Liverpool, a Tottenham Hotspur, a Manchester United és a Chelsea is arról számolt be hivatalos oldalán, hogy az eredeti terveivel ellentétben mégsem vesz részt a két nappal ezelőtt megalapított európai Szuperligában.

Az angol klubok visszalépésére a hatalmas ellenszél mellett magyarázatot adhat, hogy sajtóértesülések szerint az angol Labdarúgó-szövetség (FA) közölte: az a csapat, amelyik részt vesz a Szuperligában, nem szerepelhet semmilyen hazai versenysorozatban. A sorozat tizenkét alapító klubja közül tehát a hat angol már kilépett, és nem hatna a meglepetés erejével, ha ma újabb egyesületek jelentenék be, mégsem vesznek részt az elitsorozatban. Akik még „bent” maradtak, a három spanyol és a három olasz gárda: a Real Madrid, az FC Barcelona, az Atlético Madrid, a Juventus, az Internazionale és a Milan.

labdarúgás
Európai Szuperliga

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.