Ugrás a tartalomra

Visszatért a topolyai TSC a szerbiai labdarúgó másodosztályba

2017.07.21
22:58
2024.03.19
08:32
Három évtizednyi kihagyás után tér vissza ismét a topolyai TSC a szerbiai labdarúgó másodosztályba.

Három évtizednyi kihagyás után tér vissza ismét a topolyai TSC a szerbiai labdarúgó másodosztályba. A klubban komoly változások történtek, amelyek nem csak a felnőttcsapatot, hanem az utánpótlás-nevelést is érintik.

Tizenkét új játékossal vág neki a szerbiai labdarúgó másodosztály küzdelmeinek a topolyai TSC. A szinte teljesen felújított játékoskeretet péntek délelőtt mutatta be a klub vezetősége. A labdarúgók mindent elkövetnek, hogy a bajnokságot maximális felkészültséggel kezdjék meg. Aleksandar Davidov, labdarúgó, TSC: „Törekszünk, hogy minél jobban megismerjük egymást, mind a játék szempontjából, mind pedig személyesen. Véleményem szerint jól haladunk. Nagyjából még egy hónap maradt a bajnokság kezdetéig. Bízom benne, hogy jó lesz.”

A felkészülés következő szakaszát edzőtáborban folytatják a topolyai labdarúgók. Palágyi Szabolcs, elnök, TSC: „Két hétre a csapat elutazik Zlatiborra az előkészületekre, ahol játszanak 4-5 mérkőzést. Amikor pedig visszajönnek, akkor marad még szűk két hetünk, hogy a csapatot a bajnokság kezdetére be tudjuk játszatni.”

A játékoskeret alapján a TSC a tabella élét célozza meg a másodosztályban. Szabó Zoltán, sportigazgató, TSC: „Reális, hogy a felsőházban kerüljünk, legalábbis ahogy én gondolom. Attól is függ, hogy hogyan áll össze a csapat és, hogy mennyire tudjuk magunkat összejátszani. Ezt majd az idő megmutatja, de szerintem minőségileg ott kellene lennünk a felsőházban.”

Topolyán azonban nem csak a felnőtt csapat fejlődik. A településen a Magyar Kormány támogatásából ugyanis korszerű labdarúgó akadémia épül. A 9 és fél millió eurós projekt azonban nem csak a topolyai labdarúgásra terjed ki.

Zsemberi János, a TSC főtámogatója: „Több alközpontja lesz ennek a fociakadémiának, amelyben benne van Óbecse, Temerin, Magyarkanizsa, de Tóthfaluval is együtt fogunk működni. Ide tartozik még Hajdújárás, Csantavér, Zenta és Kishegyes is. Tehát több települést ölel fel.”

A felkészülés részeként szombat délután a TSC hazai pályán edzőmérkőzést játszik a Békéscsaba együttesével.

labdarúgó-akadémia
magyar kormány
szerbiai labdarúgó másodosztály
Topolya
TSC

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.