Ugrás a tartalomra

Visszavonul Serena Williams - az okot is elárulta

2022.08.09
17:20
Forrás
Index, Vogue
Bejelentette visszavonulását Serena Williams, minden idők egyik legsikeresebb teniszezője. A negyvenéves klasszis a hamarosan kezdődő US Openen int búcsút a sportágnak.

„Reggel a lányommal, Olympiával, aki ebben a hónapban lesz ötéves, együtt mentünk útlevelet csináltatni. Az autómban ültünk, és a telefonomon játszott egy interaktív tanító játékot. A robothang megkérdezte tőle: Mi akarsz lenni, ha nagy leszel? Olympia nem tudta, hogy figyelek, de hallottam, ahogy belesúgta a telefonba: szeretnék egy kishúgot" - ezzel a rövid történettel kezdi a Vouge magazinban megjelent publicisztikáját minden idők egyik legsikeresebb női teniszezője, Serena Williams.

A 23-szoros Grand Slam-torna-győztes teniszező nehezen fogadja el, hogy vissza fog vonulni.

„Soha nem szerettem a visszavonulás szót. Talán a legjobb szó annak leírására, ami most következik, a továbblépés. Itt vagyok, hogy elmondjam nektek, hogy a tenisztől más dolgok felé lépek tovább, amik fontosak nekem."

Williams elárulta azt is, hogy amikor megpróbált a visszavonulásról beszélni a férjével vagy a szüleivel, mindig elsírta magát. Egyedül a terapeutájával tudott erről teljesen őszintén beszélni.

„Soha nem akartam választani a tenisz és a család között. Szerintem ez nem igazságos. Ha férfi lennék, nem kellene ezt írnom, mert folyamatosan versenyeznék és nyernék, miközben a feleségem a fizikális részét végezné a családalapításnak. Inkább olyan szeretnék lenni, mint Tom Brady. De ne értsetek félre, imádok nő lenni, és minden percét imádtam az Olympiával való terhességnek is. Néhányan talán elfelejtették, hogy gyakorlatilag megcsináltam a lehetetlent: két hónapos terhesen megnyertem az Australian Opent 2017-ben. De 41 leszek ebben a hónapban, és szeretnék valamit adni is."
 

Serena Williams 1981. szeptember 26-án született. Négyévesen kezdett el teniszezni, édesapja tanította őt és testvérét, a szintén klasszissá vált Venust. Serena a kilencvenes évek végén robbant be, 1999-ben megnyerte a US Opent is. 2002 júliusában állt először élre a világranglistán. 2002-ben a Roland Garroson és Wimbledonban is nyert New York mellett, majd 2003-ban már Melbourne-ben is diadalmaskodott, tehát 21 évesen mind a négy Grand Slam-tornát bezsebelte már.

Serena Williams
tenisz

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.