Ugrás a tartalomra
Versenyző a medencében
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Víz alatti céllövő versenyt tartottak Szabadkán

2018-02-24
18:15
2018-02-24
18:36
Forrás
Pannon RTV
A sétaerdei fedett uszodában a búvárok szigonypuskákkal lőttek célba. Szerbiában első ízben szervezték meg ezt a bajnokságot.

A víz alatti biatlonban szigonypuskával lőnek a versenyzők, mégpedig oly módon, hogy a medence egyik végéből indulnak, átússzák a medencét, és a másik végén található céltáblába lőnek.Visszaúsznak a medence feléig, ott újratöltik puskáikat, majd újból a céltábláig úsznak, ott kilövik a második szigonyt. Ezt összesen ötször ismétlik meg, mind az öt szigonynak célba kell találnia. Ezt legfeljebb öt perc alatt kell megtenniük.

Puska, szigony

Az első szerbiai bajnokságon 30-an vettek részt, köztük Csonka István, a szabadkai búvárklub tagja, aki elmondta, ez a verseny a víz alatti halászat sportszerű űzése, csak nem halakra, hanem céltáblába lőnek: „Ide nagyon jó úszás-képesség kell, illetve egy levegővételre történő merülés, hogy így mondjam.”

Víz alatt sokkal nehezebb a célzás, ezért nem mindenki tudta mind az öt célpontot kilőni - emelte ki Sisa Nóra, az egyik versenybíró: „Nagyon nehéz és nem tudnak beletalálni mind az ötbe, az ilyen háromtól ötig mondanám. De azért gyenge a teljesítmény.”

Mert az is számít, hogy a célpont közepébe lőnek-e, illetve hogy mennyire esik távol a szigony a célpont közepétől - tette hozzá Milan Pavković, szervező, a Spartacus Búvárklub edzője: „A céltáblán öt koncentrált kör van, amelynek legnagyobb átmérője 11,2 cm. Minden alkalommal másikba céloznak az öt közül.”

Versenyzők

Amennyiben ugyanabba a körbe találnak kétszer vagy többször, a gyengébbik eredményt veszik figyelembe. A végső rangsornál a minél pontosabb célzás és a minél rövidebb időeredmény összesítése számít. A szombati versenyen 9 szerbiai búvárklub vett részt, a 30 versenyző közt négy hölgy is rajthoz állt.

Szabadka
céllovő
verseny

Most

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.