Ugrás a tartalomra
Versenyző a medencében
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Víz alatti céllövő versenyt tartottak Szabadkán

2018-02-24
18:15
2018-02-24
18:36
Forrás
Pannon RTV
A sétaerdei fedett uszodában a búvárok szigonypuskákkal lőttek célba. Szerbiában első ízben szervezték meg ezt a bajnokságot.

A víz alatti biatlonban szigonypuskával lőnek a versenyzők, mégpedig oly módon, hogy a medence egyik végéből indulnak, átússzák a medencét, és a másik végén található céltáblába lőnek.Visszaúsznak a medence feléig, ott újratöltik puskáikat, majd újból a céltábláig úsznak, ott kilövik a második szigonyt. Ezt összesen ötször ismétlik meg, mind az öt szigonynak célba kell találnia. Ezt legfeljebb öt perc alatt kell megtenniük.

Puska, szigony

Az első szerbiai bajnokságon 30-an vettek részt, köztük Csonka István, a szabadkai búvárklub tagja, aki elmondta, ez a verseny a víz alatti halászat sportszerű űzése, csak nem halakra, hanem céltáblába lőnek: „Ide nagyon jó úszás-képesség kell, illetve egy levegővételre történő merülés, hogy így mondjam.”

Víz alatt sokkal nehezebb a célzás, ezért nem mindenki tudta mind az öt célpontot kilőni - emelte ki Sisa Nóra, az egyik versenybíró: „Nagyon nehéz és nem tudnak beletalálni mind az ötbe, az ilyen háromtól ötig mondanám. De azért gyenge a teljesítmény.”

Mert az is számít, hogy a célpont közepébe lőnek-e, illetve hogy mennyire esik távol a szigony a célpont közepétől - tette hozzá Milan Pavković, szervező, a Spartacus Búvárklub edzője: „A céltáblán öt koncentrált kör van, amelynek legnagyobb átmérője 11,2 cm. Minden alkalommal másikba céloznak az öt közül.”

Versenyzők

Amennyiben ugyanabba a körbe találnak kétszer vagy többször, a gyengébbik eredményt veszik figyelembe. A végső rangsornál a minél pontosabb célzás és a minél rövidebb időeredmény összesítése számít. A szombati versenyen 9 szerbiai búvárklub vett részt, a 30 versenyző közt négy hölgy is rajthoz állt.

Szabadka
céllovő
verseny

Most

11:56, Frissítve: 12:47

Legyél te is hős!

Az elsősegély világnapja alkalmából “Legyél te is hős!” címmel a Magyarkanizsai Egészségház bemutatót tartott a városháza előtti parkban. Az akción 48 középiskolás diák vett részt.
10:48, Frissítve: 11:50

Reneszánszát éli a fotózás Törökbecsén

Parkban pihenő nyugdíjasok, fürdőző gyerek, fagyizó édesanya és csemetéje, nyári délutáni szundikálás. Néhány pillanatkép a Törökbecseiek arca című fotókiállításról a Művelődési Ház képtárában.

Népszerű

Xherdan Shaqiri

A FIFA eljárást indított Shaqiri és Xhaka ellen

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség eljárást indított a két albán származású svájci játékos ellen, mert kezükkel kétfejű sast formázva ünnepelték a gólokat a Szerbia ellen játszott meccsen.
Lázár Bence

Meghalt Lázár Bence

Ma este fél 8-tól, a budapesti Szusza Ferenc Stadion előtt gyertyagyújtással emlékeznek az elhunytra.