Ugrás a tartalomra

Wales két góllal legyőzte Törökországot

2021.06.16
20:46
2021.06.16
21:03
Forrás
MTI
Wales 2-0-ra legyőzte Törökországot a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, az A csoportban Bakuban.

Az első félidőben mindkét csapat sokat tett a vezetés megszerzéséért, de próbálkozásaik egészen a hajráig meddőnek bizonyultak és csak ritkán végződtek helyzetekkel. Ramsey két ziccert is elrontott, majd a 42. percben Bale kihagyhatatlan helyzetbe hozta, ezzel Wales került előnybe.
A második félidőben Bale büntetőből növelhette volna csapata előnyét, de meglepően nagyot hibázott, majd fél perccel később megtámadta és megzavarta a török kapust, aki a gólvonaltól hét méterre eltalálta a walesi csatárt, de lábáról kevéssel a kapufa mellé pattant a labda.
A törökök a hátralévő időben mindent megtettek az egyenlítésért, de legnagyobb helyzetüket is kihagyták, így két mérkőzés után is gól nélkül állnak. Ellenfele támadásait igyekezett kihasználni a walesi válogatott, és az utolsó percben megduplázta a különbséget.
 

Korábban Oroszország 1-0-ra legyőzte Finnországot a B csoport szentpétervári mérkőzésén, ami finn lesgóllal indult, amelynek első félidejét ezután kevés helyzet, küzdelmes mezőnyjáték és sok pontatlanság jellemezte egészen a hajráig. Ekkor látványos góllal előnybe került a korábban kapufáig jutó társházigazda. A fordulást követően a hátrányban lévő finnek léptek fel kezdeményezően, ám a nagyobb lehetőségeket az orosz válogatott dolgozta ki az alacsonyabb iramú második játékrészben. Az összesen 13 perc ráadással megtoldott találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy az orosz válogatott brazil származású jobbhátvédjét, Mário Fernandest az első félidő közepén le kellett cserélni, és gerincsérülés gyanújával kórházba szállították.

UEFA Euro 2020
Európa bajnokság
labdarúgás
labdarúgó
Wales
Törökország

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.