Ugrás a tartalomra
Pixabay/PublicDomainPictures

A zászló és a himnusz kitiltásával büntetheti az olaszokat a NOB

2021-01-26
12:19
Forrás
MTI
A kormánynak szerdáig rendeznie kell a vitáját az olimpiai bizottsággal.

A zászló és a himnusz kitiltásával büntetheti az olaszokat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Tokió 2020. Az olasz sportolók nem indulhatnak a hazájuk zászlója alatt, valamint a himnuszukat sem játsszák le a tokiói játékokon, amennyiben szerdáig nem rendezi a vitáját a kormány az olimpiai bizottsággal.

A vita hátterében az áll, hogy az új olasz sporttörvény tervezete szerint egy olyan szervezetet jönne létre, amely átvenné az országos olimpiai bizottság feladatát, többek között az állami támogatások szétosztását is. A NOB szerint ezzel az olasz kormány megsérti az olimpiai chartát.

NOB
olimpia
konfliktus
Olaszország
Himnusz

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.