Ugrás a tartalomra

A zentai sportolók a fejlődést remélik 2021-től

2021.03.02
15:16
2021.03.02
16:48
Forrás
Pannon RTV
A 2020-as év rányomta a bélyegét a Zenta községbeli sportéletre is. Több hagyományos sportesemény is elmaradt, mint például a Magyar Szó kupa, amelyen az atlétikázók mérettetik meg magukat.

A fejlesztések tekintetében is szerényen alakult a tavalyi év, azonban remélik, hogy idén valóra válthatnak pár projektet.

Miroslav Lalić a Zentai Atlétika Klub sportolója. A koronavírus járvány miatt csak nehezen tud edzeni. Néhány versenyre azonban mégis sikerült eljutnia, és szép eredményekkel tért haza. „Az első versenyem Belgrádban volt. Ott első lettem. Másodszorra a fiatalok országos bajnokságán vettem részt. Itt második lettem. Hibáztam a startnál, de elégedett voltam. A következő verseny a felnőtt országos bajnokság volt. Itt 60 métert és 4x200-at futottam. A 4x200-ban érmet is szereztünk, és új klubrekordot állítottunk fel.”

A koronavírus nemcsak a versenyeket lehetetlenítette el, de sajnos a fejlesztések is háttérbe szorultak. Szegedinszki Igor, a zentai Sportszövetség titkára elmondta, hogy egyedül a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola műfüves pályája köré sikerült felhelyezni a reflektorokat. Idénre azonban tervben van néhány fejlesztés. „Nagyon régi vágyunk már az atlétika pályának a felújítása. A tervdokumentáció elkészült már, a Szerbiai Atlétikai Szövetség jóvoltából. Ők támogatták ennek a tervdokumentációnak az elkészítését. Ezt már átadtuk az önkormányzatnak, és várjuk, hogy talán tartományi segítséggel, talán magyarországi segítséggel sikerül még ezt is megvalósítani.”

Emellett az említett műfüves pályát is szeretnék tovább szépíteni.

Zenta
sportolók
Szegedinszki Igor

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.