Ugrás a tartalomra

A Zvezda győzött Kölnben

2017.09.29
08:06
2024.03.19
08:51
Forrás
RTS, Nemzeti Sport, Tanjug
Felemás eredményt értek el a szerb labdarúgócsapatok az Európa-liga csoportküzdelmeinek második körében.

 A belgrádi Crvena zvezda Németországban borította a papírformát, ezzel pedig három pontot gyűjtött. A Partizannak azonban hazai pályán sem sikerült a pontszerzés. Bravúros győzelmet aratott a Crvena zvezda labdarúgócsapata a Köln vendégeként az Európa-ligában. Az összecsapás egyetlen találatát Richmond Boakye szerezte a mérkőzés 30. percében. A Köln ezt követően óriási nyomás alá helyezte a belgrádi együttes kapuját, azonban a szerencse a Crvena zvezda mellé szegült, ugyanis az egyenlítő találattól háromszor is a kapufa mentette meg a belgrádi piros-fehéreket.

A Köln és Crvena zvezda közötti csütörtök esti összecsapás a stadionon kívül is folytatódott, ugyanis a két klub szurkolói a mérkőzést követően egymásnak estek. A verekedésben több mint 70, főként szerb állampolgárt állítottak elő. Az összecsapásokban négy szurkoló és két rendőr sérült meg.

További érdekességnek számít, hogy a Bajnokok Ligájában, illetve az Európa-ligában ezen a héten mind a hat német csapat vereséget szenvedett.

A Partizan együttese is pályára lépett csütörtök este az Európa-ligában, a belgrádi fehér-feketéknek azonban a Crvena zvezdától eltérően nem volt szerencséjük, ugyanis hazai pályán kétgólos előnyt elszalasztva, végül 3:2-re kikaptak az ukrán Dynamo Kyiv csapatától. A belgrádi mérkőzést a korábbi szurkolói rendbontások miatt nézők nélkül rendezték meg. Két fordulót követően a Crvena zvezda 4 ponttal második a H csoportban, a Partizan pedig 1 ponttal a B csoport harmadik helyén áll. Az Európa-liga harmadik csoportkörében a Crvena zvezda az angol Arsenal csapatát fogadja, a Partizan pedig az albán Skenderbeu együtteséhez látogat.

Köln
Európa Liga

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.