Ugrás a tartalomra

A Zvezda legyőzte a Fradit Belgrádban

2022.10.07
10:33
2022.10.07
17:06
Forrás
Pannon RTV
Fölényes 4:1-es győzelmet aratott a Crvena zvezda labdarúgó csapata a Ferencváros ellen az Európa-liga harmadik csoportkörében.

A belgrádi mérkőzés első találata 11-esből született, miután a Fradi játékosa, Wingo kézzel ért a labdához. A büntetőt a gaboni Guelor Kanga váltotta gólra, majd Botka Endre hibáját kihasználva Stefan Mitrović növelte kettőre a hazaiak előnyét a 35. percben. A második félidő Aleksandar Katai góljával indult, majd Kanga második találatával folytatódott, így hatvan perc után a Zvezda eldöntötte a találkozót. A vendégek becsületgólját a norvég Kristoffer Zachariassen szerezte.

A Crvena zvezdát irányító Miloš Milojević, a győztes mérkőzés után azt nyilatkozta: bármilyen győzelemmel megelégedett volna a meccs előtt, de a nagy siker ellenére csapatával két lábbal szeretnének a földön maradni.

„Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, de még inkább azzal, hogy kényelmessé tettük a dolgunkat a játékosok hozzáállásával, elhivatottságával, a csapat erejével az elsőtől az utolsó percig, a játék minden fázisában. Másfelől én a tökéletességre törekszem és úgy gondolom van még hova fejlődnünk. Ehhez több időre és több ilyen meccsre, a játékosok ilyen erős hozzáállására van szükség. 4:1-re győzni a Ferencváros ellen, akik eddig csoportelsők voltak mindenképp tiszteletre méltó és elismerés jár ezért a játékosoknak. Ehhez nincs mit hozzátennem. Gratulálok nekik és adjon ez egy lendületet ahhoz, amit még meg kell csinálnunk.”

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a 4:1-es vereséget követően azt mondta, csapatának minden játékelemben javulnia kell ahhoz, hogy jövő csütörtökön Budapesten jobb eredményt érjen el a Crvena zvezda ellen az Európa-liga negyedik fordulójában.

„Ilyen a foci, benne van a vereség. Ma kikaptunk és úgy gondolom, hogy jogosan kaptunk ki. 1:0-ig jól ment a játék, viszont ez a tizenegyes megtörte a lendületünket és a játékunkat, aminek úgy gondolom, hogy normális esetben nem kéne bekövetkeznie, de bekövetkezett. Nem akarok mélységekről és magasságokról beszélni, normál esetben nem szabadna ilyennek történnie. Elemeznünk kell a történteket és tovább kell folytatni a játékot!”

Crvena zvezda
Ferencváros

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.