Ugrás a tartalomra

1200-an táncoltak

2024.04.14
13:04
2024.04.14
16:38
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán megtartották a 31. Euro Show Dance Fesztivált. A táncversenyre korosztályi megkötöttség nélkül a modern tánc minden stílusában lehetett jelentkezni.

Több mint ezer táncos mutatkozott be pénteken és szombaton, a magyarkanizsai Gyógyfürdő sportcsarnokában megrendezett versenyen. A művészi kategóriában dance show, fantasy show, modern jazz, a street, azaz az utcai táncok kategóriájában, funky, disco dance, hip-hop és más produkciók versenyeztek.

Szajkó Erzsébet, főszervező: „A táncfesztivált 31 évvel ezelőtt kezdtük megszervezni annak apropóján, hogy az iskolákban, óvodákban minden csoport készített valamit a nőnapra, és az volt az elképzelésünk, hogy a produkciókat összehozzuk egy helyre.”

A fesztivál folyamatosan fejlődik. Az első táncfesztiválra háromszázan az ideire már 1200-an neveztek be. A zsűri idén összesen 364 produkciót értékelt. Levi Cosma Lennon, zsűritag, Románia: „A táncot mint bármilyen sportot edzeni lehet, de a pedagógiai része, hogy megtanítsuk a gyerekeket, hogy fair play-ek legyenek, hogy legyen tisztelet közöttük, hogy erősen nyomják a versenyeken, ha utolsók, abból is lehet tanulni, ha elsők, akkor innen továbbmenni, minden része nagyon fontos.”

Idén Szerbiából, Magyarországról, Bulgáriából és Romániából is érkeztek versenyzők.

Magyarkanizsa
tánc
verseny
táncverseny
Euro Show Dance Fesztivál

Most

16:19, Frissítve: 16:25

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.
15:09, Frissítve: 16:41

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.