Ugrás a tartalomra

130 tölgyfa csemetét ültettek el Magyarkanizsán

2024.02.27
11:26
2024.02.27
21:16
Forrás
Pannon RTV
A fákat a hamarosan megépülő kerülőút mentén ültették.

A kifúrt gödrökbe komposzt került, a facsemetéket pedig az ültetésük után védőhálóval látták el, hogy a vadállatok ne tudják megrágni azokat.

Kelemen Balázs, Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont diákja: „Szeretnénk javítani a környezetünket, hiszen ha szétnézünk, akkor nem olyan szép látvány ez a nagy kopár tér. Fúj a szél, nincs ami megfogja a szelet, ez a szél erózióhoz is vezet meg a fák tisztítják a levegőt is, és nekünk is érdekünk, hogy minél tisztább levegőn legyünk, illetve szebb legyen a környezetünk.”

A fákat a Tangazdaságban nevelték ki. A faültetési akcióban az itt gyakorlatukat töltő diákok is részt vettek, ugyanis a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont tanulói egy környezetvédelmi programban is részt vesznek.

Berec Ágota, szaktanár, Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont: „A diákok az elmúlt évben egy kutatást végeztek, aminek az lett a hozadéka, hogy a faültetéssel, fásítással lehet a legjobban a globális felmelegedés ellen tenni, és ezt a dokumentumot át is adtuk a polgármesternek, amit a gyerekek készítettek és most ennek a megvalósítása van, hogy tényleg ültetünk fákat.”

 A faültetés Magyarkanizsa önkormányzat segítségével valósult meg, és a tervek szerint a következő időszakban is több helyen lesz hasonló megmozdulás. Várhatóan a buszállomás körül szerveznek fásítási akciót és a község több településén is.

Kónya Róbert, polgármesteri tanácsos, Magyarkanizsa: „Az önkormányzat megnövelte a környezetvédelmi alapban a pénzkeretet, úgyhogy az idén további faültetéseket tervezünk a helyi közösségekkel karöltve, együttműködve ezzel is növelve a zöld területeinket a község területén.”

 

Az elültetett facsemeték gondozását a középiskola diákjai végzik majd a gyakorlati oktatás részeként a helyi Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat munkatársaival karöltve.

Magyarkanizsa
faültetés

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.