Ugrás a tartalomra

2000 korsó sör 200 nap alatt – a rekord sikerülhet, ha stimmel a matek

2023.10.20
20:05
2023.11.02
08:26
Forrás
24.hu
2000 korsó sört akart meginni 200 nap alatt egy brit férfi, úgy néz ki, sikerül is neki.

Jon May látott korábban egy kihívást, amelyben egy év alatt 1000 korsó sört kellett legurítani, úgy döntött, emel a téten. A férfi elmondta, eleinte azt tervezte, hogy napi 10 korsóval iszik meg, de idővel módosítania kellett az adagoláson, mivel részegen vagy másnaposan nehezebben ment neki a számolás. May tegnapelőtt azt közölte, hogy már a 197. napon jár, de már 1984 korsó lecsúszott a torkán, ami napi 10,07-es átlagnak felel meg. Kissé elrontottam a matematikát – mondta. Ekkor még három napja volt a 200. napig, azaz október 21-ig, hogy legurítsa a maradék 16-ot, így „csak” átlagosan napi 5,3 korsót kell kiürítenie. May kiszámolta, az első napon öt, a másodikon két, míg a harmadik napon kilenc korsót kell meginnia. A férfi tegnap újabb videóval jelentkezett, amiben néha elakadt a nyelve, de arról számolt be, hogy sikerült meginnia az első napra tervezet öt korsót, ezért bizakodva néz az utolsó nap elé, úgy gondolja, biztos, hogy teljesíti a saját kihívását. May közölte, egy kocsma fizetett neki, hogy az utolsó sört náluk igya meg, tehát még anyagilag is jól jár, ami azért nem mindegy, mert eddig több mint 6000 ezer fontot, vagyis több mint 800 ezer dinárt költött a kísérletre. A férfi azt mondta, ha végez a kihívással, mindenképpen elmegy orvoshoz kivizsgáltatni magát.

sör
rekord

Most

16:19, Frissítve: 16:25

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.
15:09, Frissítve: 16:41

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.