Ugrás a tartalomra
Pixabay/MabelAmber/illusztráció

25 madárfaj vadászhatóságát függesztették fel Romániában

2021.12.02
14:21
Forrás
szatmar.ro
A Marosvásárhelyi Táblabíróság 25 madárfaj vadászhatóságát függesztette fel Romániában.

Az Otus Egyesület által kezdeményezett, a marosvásárhelyi Milvus Csoport és a Román Madártani Egyesület, valamint más civil szervezetek által is támogatott perben kimondott bírósági határozat máris hatályba lépett. Ennek értelmében többek között nem vadászható a dolmányos varjú, a mezei pacsirta, a szarka, a szajkó, a szárcsa, a vízityúk, a nyári lúd, valamint több rigó- és gerlefajta.

A Milvus Csoport képviselői szerint a bírósági győzelem egy újabb csendes vadászati idényt biztosít a vadászható madárfajok számára.

madár
vadászat
Románia

Most

17:11, Frissítve: 17:23

Haladnak a korral a magyarkanizsai idősek

Ismét az okostelefon használatát ismertetik a magyarkanizsai időseknek, a helyi Felnőttképzők Regionális Hálózatának szervezésében. A 20 órás képzés alatt az alapoktól sajátíthatják el az okostelefon használatát.
15:19, Frissítve: 16:24

Évadnyitó a muzslyai Petőfiben

Másfél órás műsorral ünnepelték tegnap este 75 éves muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület évadnyitóját. A szakcsoportok bemutatkozása mellett a 16. évadnyitó rendezvény másik célja az új tagok toborzása volt.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.