Ugrás a tartalomra
Pixabay/MabelAmber/illusztráció

25 madárfaj vadászhatóságát függesztették fel Romániában

2021.12.02
14:21
Forrás
szatmar.ro
A Marosvásárhelyi Táblabíróság 25 madárfaj vadászhatóságát függesztette fel Romániában.

Az Otus Egyesület által kezdeményezett, a marosvásárhelyi Milvus Csoport és a Román Madártani Egyesület, valamint más civil szervezetek által is támogatott perben kimondott bírósági határozat máris hatályba lépett. Ennek értelmében többek között nem vadászható a dolmányos varjú, a mezei pacsirta, a szarka, a szajkó, a szárcsa, a vízityúk, a nyári lúd, valamint több rigó- és gerlefajta.

A Milvus Csoport képviselői szerint a bírósági győzelem egy újabb csendes vadászati idényt biztosít a vadászható madárfajok számára.

madár
vadászat
Románia

Most

21:20

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükaján 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.
18:45, Frissítve: 19:53

Historizmus Szabadkán

Historizmus Szabadkán címmel tartott igazi sporttörténelmi időutazást Kubičković Ákos a Szabadkai Város Múzeumban.
17:47, Frissítve: 19:37

A pedagógusok és a kiégés

Lendületben - mit tehetünk a kiégés ellen? címmel szervezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.
15:31, Frissítve: 16:51

Közös erővel a sikeres mezőgazdaságért

A mezőgazdasági helyzet és az együttműködési lehetőségek feltérképezése céljából baden-württembergi küldöttség érkezett Vajdaságba. A német delegációt a tartományi mezőgazdasági titkárság fogadta.

Népszerű