Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Ray Stubblebine

6 dal, amellyel meghódította a világot Tina Turner

2023.05.25
13:44
2023.05.25
14:11
Forrás
Szerbiai RTV
A világhírű énekesnő 84 éves korában hunyt el Svájcban.

Rekedtes hangja, nagyon energikus énekstílusa és különböző zenei műfajok ötvözéséből születtek időtlen slágerei.

1) Proud Mary (1971)

Az egyik legismertebb dala valójában feldolgozás. A Creedence Clearwater Revival előadásában már sláger volt, de még nagyobb siker ért el, amikor a country dalt Tina és Ike Turner más stílusban dolgozták fel.

Tina Turner

2) Private Dancer (1984)

Ezt a dalt Mark Knopfler írta. Ő és az együttese, a Dire Straits úgy gondolta, hogy női vokállal ütősebb lesz, ezért átengedték Tina Turnernek.

Tina Turner

3) We Don't Need Another Hero (1985)

A posztapokaliptikus film, a Mad Max 3 kies tájain visszhangzott ez a szerzemény. Mel Gibson mellett Tina Turner is szerepelt a filmben.

Tina Turner

4) The Best (1989)

Egy újabb feldolgozás, amelyet sikerre vitt Tina Turner. Az eredeti Bonnie Tyler Hide Yout Heart albumán jelent meg. A két előadó hangja és énekstílusa hasonló, viszont Tina Turner verziója más hangszerelésben szólalt meg. Hatalmas siker lett.

Tina Turner

5) Steamy Windows (1989)

Ez a dal a Foreign Affair lemezéről származik.

Tina Turner

6) GoldenEye (1995)

Újabb filmzene, és nem is akármilyen alkotásra, a James Bondra készült. A témát a U2 együttes két legismertebb tagja, Bono és Edge írta

Tina Turner

Tina Turner

Most

13:21, Frissítve: 13:31

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót
08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű