Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

65 bográcsban főtt az ízletes halászlé Martonoson

2022.08.06
15:37
2022.08.06
16:32
Forrás
Pannon RTV
A XX. Nemzetközi Halászléfőző-versenyre Vajdaság mellett Magyarországról és Romániából is érkeztek csapatok.

Kiosztották a halat, majd ezt követően vette kezdetét a főzés. Szinte minden bográcsban más-más alapanyagokból készült az étel, mint mondják, ahány ház annyi szokás.

Kenyeres Róbert, Martonos: „Készül sima hal alaplé, amiben van kárász, keszeg, törpeharcsa, vöröshagyma, paprika, paradicsom. Ezt előfőzzük, aztán átpasszírozzuk, ez lesz az alaplé, amibe kerülnek a fűszerek, és a hal legvégén.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Az esemény kísérőrendezvénye a süteményverseny volt. Arra is szép számmal érkeztek be finomabbnál finomabb falatok.

Kószó Vivien, Martonos: „A mai napra egy meggyes kalácsot hoztak. A két lap gyúrt tészta közé kerül a meggy cukorral, prézlivel. Nagyon egyszerű elkészíteni. A tetejét porcukorral megszórjuk.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A gasztronómia esemény évről évre közkedveltebb. Az első években a helyi közösség épülete előtt, napjainkra pedig már az épület háta mögött szervezik meg, ahol több csapat fér el. Idén 65 csapat nevezett be a rendezvényre.

Horváth Gergely, elnök, Martonos HK: „A csapatok száma nőtt az elmúlt évekhez képest, mivel a horgász egyesület megnyert egy pályázatot a magyarkanizsai önkormányzatnál, így 3 kiló halat tudtak ingyen szétosztani főzőcsapatonként.”

A rendezvény ideje alatt élőzene szórakoztatta az egybegyűlteket, majd magyarországi sztárvendégek léptek színpadra.

Nemzetközi Halászléfőző-verseny
Vajdaság
Martonos
halászlé
halászléfőző
halászléfőző verseny

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:53, Frissítve: 17:02

Holnap kezdődik a Sziget - 103 országból jönnek bulizni

Holnap kezdődik a Sziget fesztivál Magyarországon. A két legdrágább fellépő Justin Bieber és Dua Lipa, a nagyszínpados sztárelőadókra fordított költségvetés nagyságrendileg több millió euró - mondta a rendezvény főszervezője.
15:19, Frissítve: 15:26

Kézműves tábor Magyarkanizsán

Szünidei kézműves programot szervezett a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény az általános iskolás gyerekek számára, a magyar kormány támogatásával.

Népszerű