Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Aki körbebiciklizte a Fekete-tengert

2019-08-22
10:23
2019-08-22
19:37
Forrás
Pannon RTV
7 700 kilométernyi kerékpározás után szerdán hazaérkezett az oromhegyesi Vörös Tamás. A vajdasági fiatalember 52 nap alatt Szerbia mellett nyolc országot érintve körbebiciklizte a Fekete-tengert.

Kiinduló- és végállomása Magyarkanizsa volt, ahol barátai és a helyi Természetjáró Egyesület tagjai fogadták.

Tamás bevallása szerint a túrára csupán pár napot készült és elsősorban olyan országokat vett célpontul, ahova nem kell vízum, így útja során Szerbia mellett megjárta Magyarországot, Szlovákiát, Ukrajnát, Oroszországot, Grúziát, Törökországot, Görögországot, valamint Bulgáriát.

Vörös Tamás, kerékpáros, Oromhegyes: „Ukrajna az, ami engem nagyon megfogott azzal, hogy a nyolcvanas évek stílusában van minden. Az autók, az emberek, a környezet, minden. Nagyon zöld az ország, turistamentes. Bizonyára nagyon sokan félnek Ukrajnától, meg hát rossz utak vannak, de ennek ellenére az, hogy ott minden sarkon van friss forrásvíz, hogy ott a hegyekben a kis falvakon át tudok biciklizni, ez megfogott engem nagyon.”

Vörös Tamás
bicikli
kerékpár
Oromhegyes
Magyarkanizsa

Most

19:18, Frissítve: 19:25

Jótékonysági Lutheránus bál Ludason

Csaknem 200 fő részvételével tartották meg Ludason a 3. Lutheránus bált. Az eseményen a verbászi evangélikus templom renoválási munkálatainak folytatására gyűjtöttek pénzt.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.