Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Aki körbebiciklizte a Fekete-tengert

2019-08-22
10:23
2019-08-22
19:37
Forrás
Pannon RTV
7 700 kilométernyi kerékpározás után szerdán hazaérkezett az oromhegyesi Vörös Tamás. A vajdasági fiatalember 52 nap alatt Szerbia mellett nyolc országot érintve körbebiciklizte a Fekete-tengert.

Kiinduló- és végállomása Magyarkanizsa volt, ahol barátai és a helyi Természetjáró Egyesület tagjai fogadták.

Tamás bevallása szerint a túrára csupán pár napot készült és elsősorban olyan országokat vett célpontul, ahova nem kell vízum, így útja során Szerbia mellett megjárta Magyarországot, Szlovákiát, Ukrajnát, Oroszországot, Grúziát, Törökországot, Görögországot, valamint Bulgáriát.

Vörös Tamás, kerékpáros, Oromhegyes: „Ukrajna az, ami engem nagyon megfogott azzal, hogy a nyolcvanas évek stílusában van minden. Az autók, az emberek, a környezet, minden. Nagyon zöld az ország, turistamentes. Bizonyára nagyon sokan félnek Ukrajnától, meg hát rossz utak vannak, de ennek ellenére az, hogy ott minden sarkon van friss forrásvíz, hogy ott a hegyekben a kis falvakon át tudok biciklizni, ez megfogott engem nagyon.”

Vörös Tamás
bicikli
kerékpár
Oromhegyes
Magyarkanizsa

Most

07:10, Frissítve: 07:21

Ma van pünkösd vasárnapja

A Szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények. A pünkösd a húsvét és a karácsony után a harmadik legnagyobb keresztény ünnep.
21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.