Ugrás a tartalomra
Pixabay/PublicDomainPictures

Albánia idén a favorit

2021.07.19
17:30
Forrás
Tanjug, Vajdasági RTV
200 százalékkal több a szerbiai turista döntött az albán tengerpart mellett, a 2019-es adatokhoz viszonyítva.

Az országhatárok nem zárulnak be, de a turistahelyekre való beutazási feltételek változhatnak, illetve szigorodhatnak a nyaralók számára, ha romlik a járványhelyzet - így vélekedik az Utazási Irodák Szerbiai Szövetségének igazgatója, Aleksandar Seničić. Szerinte az a legfontosabb, hogy határlezárásról egyik ország sem beszél. Görögországban például nem a turistahelyeken fedeztek fel koronavírus-fertőzötteket. Seničić kiemelte, nincs olyan információja, hogy a szerbiai turisták közül egy is megfertőződött volna Görögországban.

A turisztikai szakember egyébként azt is elárulta, hogy jelenleg mely országok a legnépszerűbbek. Montenegróba 30-40 százalékkal több szerbiai turista utazik, Albánia tekintetében pedig ez a növekedés 200 százalékos.

Albánia
nyaralás
utazás
koronavírus
Aleksandar Seničić
YUTA

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.