Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Állatok nélkül lehet élni, de nem érdemes

2022.05.24
21:47
Forrás
Pannon RTV
Az állatok bár nem pótolják az ember szeretetét, de felelősségre, kiegyensúlyozottságra tanítanak, mindemellett megnyugtató a közelségük.

Mindezt azok is érzik, akik kutyát, macskát, extrém esetben hörcsögöt tartanak. De mi van akkor, ha dámszarvas vagy törpekecske is szerepel a repertoáron? A következő Adán készült riportunk erről szól. 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Önök mit szólnának ahhoz, ha a békés reggeli kávéjuk iszogatása közben, fácánok és különféle madarak, törpekecskék és pónik, dámszarvas és lovak társaságát élvezhetnék? Ebben a varázslatosan kivételes lehetőségben van része már sok-sok évtizede az adai Csuvik házaspárnak. Dezső bácsi szó szerint az életét áldozta imádott állatainak. Állatkertből ment nyugdíjba, egy saját – olykor állatkertnek is beillő – otthoni környezetbe. Pár évvel ezelőtt még több száz állatfajta „nevelőapukája” volt a ma már a wellnessközpontnak helyet adó régi adai állatkertben. 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Dezső bácsi elmondta, ahogyan az évei száma nőnek, úgy növekszik benne még inkább az állatok szeretete. A házi kedvencekként tartott állatok boldoggá teszik őt. Ezt vallja a több évtizede mindenben partnerként mellette álló felesége Anna néni is, aki bár azt mondja, házasságukban Dezső bácsi nem árult zsákbamacskát az állatok szeretetét illetően, vele együtt az állatok szeretetét is hatványozottan megkapta. 

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Dezső bácsi és Anna néni nagyon büszke arra, hogy unokáik is örökölték az állatok szeretetét. Bár nem tudják minden nap kivenni részüket a kedvencek gondozásából, de igyekeznek minél több időt velük tölteni. Viviane unokája a lovak szerelmese lett és ma már lovas akrobataként bontogatja szárnyait. 

Dezső bácsi hiszi és vallja, hogy az állatok jól tudják, mi a szeretet lényege, még ha mi emberek olykor elfelejtjük is. Ő pedig megtanulta tőlük az évek alatt, ezért kapuja bármikor, bárki előtt nyitva áll, hogy továbbadhassa ezt, és állataival gondtalan perceket, élményeket szerezzen az érdeklődőknek.

állat
kecske
Ada
Állatkert

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű