Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Amatőrök viadalával startolt a Kanizsa Feszt

2019-07-05
11:14
2019-07-05
17:26
Forrás
Pannon RTV
A hetedik alkalommal megrendezett fesztivál nyitónapján elsőként olyan amatőr zenekarok és lemezlovasok léptek színpadra a Viadal versenyen, akik szerették volna bemutatni tudásukat a nagyközönségnek.

A nagyszínpadon a Beatrice és az Idegen, a kisszínpadon pedig Molnárbé és Joer Junor szórakoztatta a közönséget.

Három amatőr zenekar fellépésével kezdődött el a 7. Kanizsa Feszt a vásártéren. A Viadal elnevezésű versenyen az amatőr zenekarok kategóriájában elsőként a The Signal Band lépett színpadra. Berecki Ákos, a zenekar énekese elmondta, kitűnő lehetőség ez számukra, hogy megismerje őket a nagyközönség is: „Az ember minél több helyen szeretné megmutatni, hogy mit tud. Itt is már voltunk, voltunk ezelőtt is, léptünk fel itt Szerbiában, de megint kaptuk ezt a lehetőséget, és begyakoroltuk.”

A zenekarok mellett négy lelkes amatőr Dj is bemutatta tudását. Dj Wright a közönség szavazatai alapján döntős lett. Azt mondja, manapság nehéz amatőr lemezlovasnak lenni, mert nem sok lehetőséget kapnak. Pothorcki Krisztián - Dj Wright, Zenta: „Sehol nincs a környéken lehetőség, mivel a nagyobb klubokba esélytelen a bekerülés, és itt ez az alkalmas hely, meg lehet mutatni, valójában kik vagyunk, és mit tudunk.”

Az est folyamán Dj Adwell és a Naked Szesz együttes bizonyultak legjobbnak, ezzel fellépési és bemutatkozási lehetőséget nyertek.

Molnárbé, azaz Molnár Balázs DJ és rádiós műsorvezető nem csak fellépőként, de a zsűrizésben és a szervezésben is kivette a részét. Fontosnak tartja az ifjúság felkarolását, ezért is találták ki a Viadalt: „Mivel ez egy Magyarkanizsai fesztivál, a környékről, a Vajdaságból, akik érzik magukban azt az elhivatottságot, az a szándék megvan bennük, hogy ők is meg tudják ugyanezt csinálni, nem kapnak lehetőséget, vagy nagyon keveset a kiugrásra, és mi ezzel a hagyománnyal akartunk szakítani, hogy igenis, ez egy olyan rendezvény, ahol megmutathatja bárki, hogy mit tud.”

Az est folyamán a nagyszínpadon a Beatrice és az Idegen zenekar is fellépett, a kisszínpadon pedig Molnárbé mellett Joer Junor is szórakoztatta a népes közönséget.

Kanizsa Feszt
Magyarkanizsa

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.