Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

András-napi mulatság volt a Népkörben

2017.12.01
11:30
2017.12.01
16:41
Forrás
Pannon RTV
Több, mint tízéves múltra tekintenek vissza a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ táncházai. Az András-napi eseménynek nagy hagyománya van, de igyekeznek más jeles napokat is tánccal ünnepelni.

Nagy Danyi Tímea hároméves kora óta táncol. Az évek alatt a népművészet szerelmese lett: „Anyukámék gondolták, hogy népművészet. Magyar vagyok, itt Vajdaságban, be kellene íratni a gyereket néptáncra. Eleinte nagyon nem szerettem, de csak itt maradtam végül.”

Kovács Laura mindig örömmel vesz részt a táncházakban: „Mindig van valami más tánc, és így többet tanulunk.”

Pannon RTV

A Népkör András-napi táncházán a Guzsalyas énekegyüttes és a Szökős zenekar adott koncertet. Bodrogi Hajnalka rendezvényszervező szerint ez egy rendkívül jó alkalom a barátkozásra és az autentikus népzene megismerésére: „Ez egy hagyomány. Ha már szabad jellegű koncert, akkor a néptáncosaink kedvében járunk, és húzunk nekik egy kis talpalávalót. Ezzel is szeretnénk a néptánc iránti szeretetet közvetíteni, mert ilyenkor szabad a tánc, és beállhat bárki, nem kell attól tartani, hogy ez egy kötött néptáncpróba, hanem mindenki kipróbálhatja a lépéseket és el is sajátíthatja, hiszen oktatás is zajlik ilyenkor.”

Pannon RTV

Az eseményen bemutatkozott a Népkör legfiatalabb szakosztálya, a Dr.Szöllősy Vágó László népzenei szakosztály is. Velük együtt zenélt a horgosi Tücsök és a Szökős zenekar. A táncházat a magyar Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Szabadka
Népkör
András-nap
Mulatság
Guzsalyas
Szökős
Bodrogi Hajnalka

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.

Népszerű