Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Az északi félteke legmelegebb nyarát jegyezték fel 2019-ben

2019-09-17
13:23
Forrás
MTI
Az egész bolygót illetően a június-augusztusi időszak a második legmelegebb volt az elmúlt 140 évben, csakúgy mint az augusztus hónap - közölte az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal.

A kutatók felhívták a figyelmet arra, hogy a feljegyzések 1880-as kezdete óta globálisan az öt legmelegebb augusztust az elmúlt öt évben mérték. Az év nyolcadik hónapja csupán 2016-ban volt melegebb. Az északi féltekén idén a legmelegebb nyarat jegyezték fel, ugyanolyan meleg volt, mint az eddigi rekordot tartó 2016 nyarán. A jelentésből kiderül, hogy az északi-sarki tengeri jég kiterjedése 2012 óta a legkisebb. A déli-sarki tengeri jég kiterjedése 1,8 százalékkal volt kisebb az átlagnál, és idén mérték a térségben az ötödik legkisebb tengeri jég kiterjedést augusztusban. Az óceánok felszínének globális átlaghőmérséklete minden idők legmelegebbje volt.

időjárás
hőség
kánikula
meleg
Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal

Most

18:13, Frissítve: 18:37

Szóljanak a harangok!

Egy vállalkozó leleményességének és nagylelkűségének köszönhetően teljesen automatizált harangokat és órarendszert kapott az egyedi toronnyal rendelkező, adai Szentháromság római katolikus templom.
17:41

Montenegrói kormányfő: Nincs harag

Nincs harag, amikor a nemzeti egészség kérdéséről van szó - jelentette ki Duško Marković annak kapcsán, hogy a Montenegro Airlines repülői nem szállhatnak le a belgrádi Nikola Tesla repülőtéren.
16:29, Frissítve: 17:34

Hamarosan beérik a levendula

Egyre többen foglalkoznak levendulával Magyarkanizsán és környékén, annak ellenére, hogy vidékünkön nem őshonos növényről van szó.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.