Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

Az illetékesek szerint elmúlt az árvízveszély Szerbiában

2019-05-15
08:00
2019-05-15
16:06
Forrás
Pannon RTV
A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint ma eláll az eső.

Elmúlt az árvízveszély Szerbiában, bár ma is jelentős mennyiségű csapadék esett az országban. Az illetékesek elmondták, hogy az elmúlt napokban a folyók vízszintje ugyan megemelkedett, de ez nem veszélyezteti sem a lakosságot, sem az épületeket. A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint hamarosan eláll az eső.

Tegnap elérték Szerbiát azok a nedves légtömegek, amelyek az elmúlt napokban Bosznia-Hercegovinában és Horvátországban is kiadós esőzéseket okoztak. Az ottani folyók, így a Száva vízszintje is emelkedik. Ennek ellenére nem kellett bevezetni a rendkívüli árvízvédelmi készültséget a két ország közötti határfolyón.

A vajdasági folyók vízszintje is emelkedik, de ezek esetében sem kell árvízveszélytől tartani. 

A lakott területeken a szennyvízelvezetés okozhat gondokat, megtörténhet ugyanis, hogy a hirtelen lezúduló vizet a csatornák nem tudják elnyelni. Így volt ez Belgrádban, de Szabadkán is. A Zlatiboron, Kopaonikon és Sjenicában hó is esett.

Ma is borult és csapadékos idő van, szélsőségek viszont továbbra sem valószínűek. A térséget borító felhőréteg pénteken szakadozhat fel. 

Az időjósok szerint legkorábban szombaton számíthatunk tartósabb napsütésre. A péntekig tartó esős időre való tekintettel parancsba adták, hogy az érintett szolgálatok 24 órás ügyeletben figyeljék az időjárás alakulását.

árvíz
árvízveszély

Most

23:12, Frissítve: 23:24

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.
22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.
22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.
21:35, Frissítve: 21:41

Kiirtotta családját egy orosz tizenéves

Meggyilkolta családjának öt tagját, majd önmagával is végzett egy tizenéves a Volga-menti Uljanovszk megye Patrikejevo falujában - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.
16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.