Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

Az illetékesek szerint elmúlt az árvízveszély Szerbiában

2019-05-15
08:00
2019-05-15
16:06
Forrás
Pannon RTV
A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint ma eláll az eső.

Elmúlt az árvízveszély Szerbiában, bár ma is jelentős mennyiségű csapadék esett az országban. Az illetékesek elmondták, hogy az elmúlt napokban a folyók vízszintje ugyan megemelkedett, de ez nem veszélyezteti sem a lakosságot, sem az épületeket. A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint hamarosan eláll az eső.

Tegnap elérték Szerbiát azok a nedves légtömegek, amelyek az elmúlt napokban Bosznia-Hercegovinában és Horvátországban is kiadós esőzéseket okoztak. Az ottani folyók, így a Száva vízszintje is emelkedik. Ennek ellenére nem kellett bevezetni a rendkívüli árvízvédelmi készültséget a két ország közötti határfolyón.

A vajdasági folyók vízszintje is emelkedik, de ezek esetében sem kell árvízveszélytől tartani. 

A lakott területeken a szennyvízelvezetés okozhat gondokat, megtörténhet ugyanis, hogy a hirtelen lezúduló vizet a csatornák nem tudják elnyelni. Így volt ez Belgrádban, de Szabadkán is. A Zlatiboron, Kopaonikon és Sjenicában hó is esett.

Ma is borult és csapadékos idő van, szélsőségek viszont továbbra sem valószínűek. A térséget borító felhőréteg pénteken szakadozhat fel. 

Az időjósok szerint legkorábban szombaton számíthatunk tartósabb napsütésre. A péntekig tartó esős időre való tekintettel parancsba adták, hogy az érintett szolgálatok 24 órás ügyeletben figyeljék az időjárás alakulását.

árvíz
árvízveszély

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.