Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Behavazott Vajdaságban - vezessünk óvatosan!

2022.01.22
15:17
2022.01.22
16:14
Forrás
Pannon RTV, RHMZ
Az utak csúszósak, síkosak, fokozott elővigyázatosságra van szükség vezetés közben.

A csapadék váratlanul érte a téli szolgálatokat, az utak nem voltak letakarítva, így veszélyes volt a közlekedés a reggeli órákban és délelőtt. A havazás dél körül a legtöbb helyen elállt. Ami a további napok időjárását illeti: vasárnap a hajnal sokfelé erősen fagyos lehet. A szeles időben kora délután -2 és +4 fok közötti értékekre van kilátás. A jövő hét első felében száraz idő várható.

Az előrejelzések szerint az ország több pontján is eshet. Délelőtt -3 és -1, napközben pedig 0 és 3 fok között alakul a hőmérséklet. Délután többfelé feltámadhat a szél. Vasárnap a hajnal sokfelé erősen fagyos lehet. A szeles időben kora délután -2 és +4 fok közötti értékekre van kilátás. A jövő hét első felében száraz idő várható.

Pannon RTV

Valamivel hét óra előtt intenzív havazásra ébredhettek Szabadkán. Döcög a közlekedés Észak-Bácskában - a reggel óta tartó havazás miatt szinte csak lépésben lehet haladni Szabadkán a főbb útvonalakon is. Az utak csúszósak, síkosak, fokozott elővigyázatosságra van szükség vezetés közben. Aki csak teheti ne üljön gépkocsiba, amennyiben azonban halaszthatatlan intézni valója akad, szigorúan tartsa be a szabályokat, főként a követési távolságot és a sebességkorlátozást. Kerüljük a hirtelen fékezéseket, és téli felszerelés nélkül ne induljunk útnak - figyelmeztetnek a szakemberek. A nap végére egyébként mérséklődik a havazás térségünkben. Arról egyelőre nincs hír, hogy a téli szolgálatok mely szakaszokat takarítják az észak-bácskai körzetben.

Ahogyan a közösségi oldalakra felkerült videókon is mutatják, komolyabb káosz uralkodott reggel az E-75-ös autópályán. Több karambol is történt, ahol kisebb anyagi kár keletkezett.

A gyalogosokat és az épületeket alig lehetett látni a szakadó hó miatt. A közlekedés nehézkes volt, mert a kora reggeli órákban már több centis hó borított be mindent. Mivel az utakat nem takarították le időben, azok csúszósak voltak. A gyalogosoknak sem volt könnyű dolguk. Stábunk fél 10 magasságában találkozott az úton az első hókotróval.

Országszerte egyébként változó intenzitással havazott. Belgrádban nagy pelyhekben hullott a hó, de kevesebb esett, mint Szabadkán. Az fő útvonalak járatóak voltak.

Pannon RTV

Balesetveszélyes volt a közlekedés délelőtt Óbecsén is. A városközpontban mindössze pár méterig lehetett ellátni a szakadó hó miatt. Akadozott a közlekedés.

Magyarkanizsán is hótakaró alakult ki délelőtt. A téli szolgálat takarította és sózta a főbb útvonalakat.

Torontálvásárhelyen és Dél-Bánátban 10 óra körül erős havazás kezdődött. Igazi téli hangulatúvá vált a táj. Az utakat vastag hótakaró borította, így azok nehezen voltak járhatóak, a látótávolság is nagyon lecsökkent.

A meteorológusok szerint csak szombaton fog havazni, vasárnap ugyanis többfelé kisüthet a nap. Az előrejelzések szerint a jövő hét első felében nem várható havazás.

időjárás

Most

16:12

Újabb országokban jelent meg a majomhimlő

Csütörtökig az USA-ban és Kanadában regisztráltak új majomhimlős eseteket, azonban mára Ausztráliában, Olaszországban, Franciaországban és Svédországban is felütötte a fejét a betegség.
16:04

Tovább drágult az üzemanyag

A kereskedelmi minisztérium péntek délutáni információja szerint a következő egy hétben, vagyis május 27-éig az eurodízel 202,2 a 95-ös ólommentes benzin pedig 184 dinárba kerül.
15:51, Frissítve: 16:03

Magyarország lesz a mezőgazdasági kiállítás partnerországa

Szombaton kezdődik Újvidéken a 89. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár. Az ünnepélyes megnyitó 11 órakor lesz, amelyen részt vesz Aleksandar Vučić szerb államfő és Orbán Viktor magyar kormányfő is. A megnyitót a Pannon TV élőben közvetíti.
15:48

Méhek nélkül nincs élet

Ökológiai Fesztivált tartottak a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában. A gyerekek a méhekről, a vadméhekről, táplálkozási szokásaikról és egyebekről hallhattak a méhek világnapján.

Népszerű