Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Biztonságosan két keréken

2021.09.21
19:00
2021.09.21
19:25
Forrás
Pannon RTV
Közlekedésbiztonsági képzésen vettek részt a szabadkai Kizúr István Általános Iskola diákjai. Az Európai Mobilitási Hét keretein belül a tanulók a kerékpározás szabályait sajátították el.

A közlekedésbiztonsági oktatás a szabályok ismertetésével kezdődött. Ezt követően a diákoknak az udvaron felépített akadálypályán kellett alkalmazniuk az előadáson tanultakat.

Lena Radović: „Nagyon fontos, hogy helyesen biciklizzünk. Vezetés előtt meg kell tisztítanunk, megkenni a láncot, valamint fel kell fújni a bicikligumikat. Tizenkét éves kora előtt a gyermekek a biztonsági okok miatt nem közlekedhetnek kerékpárral az utcán.”

Pannon RTV

A statisztikák kimutatták, hogy a legtöbb baleset a figyelmetlenség miatt történik. Petar Pantelinac, Szabadka Város Közlekedésbiztonsági Tanácsának elnöke arra kér mindenkit, hogy legyenek figyelmesek az utakon.

Petar Pantelinac, Szabadka Város Közlekedésbiztonsági Tanácsának elnöke: „A legfontosabb, hogy maximálisan figyeljenek és koncentráljanak vezetés közben. Ne használjanak mobiltelefont, fejhallgatót és zenét se hallgassunk.
A figyelmünket a környezetre irányítsák, így csökkentve a balesetek számát.”

Pannon RTV

Az akadálypályát legügyesebben telesítő fiú és lány egy-egy új biciklit kapott.

Európai Mobilitási Hét
Európai Mobilitás Hete
biciklis
kerékpár

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.