Ugrás a tartalomra

Családi nap Kispiacon

2021.08.22
15:28
2021.08.22
16:18
Forrás
Pannon RTV
A szervezők különböző csapatversenyekkel és főzési lehetőséggel várták a kilátogatókat. Idén Kispiac Helyi Közössége és Tompa önkormányzata közösen szervezte meg az eseményt.

Igazi családias hangulatban telt el a kispiaci családi nap. A családok többsége részt vett a főzőversenyen, minden bográcsban kakaspaprikás főtt. Pápai Péter és csapata Mórahalomról érkezett. „A franciáknak van egy Coq au vin boros kakasuk, amit nagyon sokféleképpen készítenek, mint mi is a pörköltet. És hogy egy kicsit kipillantsunk a nagyvilágra, így a francia változatot szeretnénk megmutatni.”

Az eseményt az idei évben a kispiaci helyi közösség és Tompa önkormányzata közösen szervezte meg. Célja, a kulturális értékek bemutatása volt. Véh László, polgármester, Tompa, Magyarország: „A Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán indultunk közösen határon átnyúló projekttel, és így történt meg a családi nap megszervezése, és látjuk a hangulatát, hogy nagyon jó kis nap lesz.”

A családi napot harmadik alkalommal szervezték meg. Idén majdnem 50 csapat nevezett be a főzőversenyre. Nagy volt a kilátogatók száma is, a gyerekek mellett a felnőttek is részt vettek a különböző csapatversenyekben. Szarapka Ede, elnök, Kispiac HK: „Próbáltuk a megszokott falunapot átfordítani, hogy a programok ne a hivatalos ünnepségekről szóljanak, hanem, hogy próbáljunk egy kicsit a polgárok, a kispiaci emberek, de elsősorban a helyi családok felé és nem utolsó sorban a pici gyerekek felé nyitni.”

Az eseményt művelődési műsor színesítette, de lehetőség volt palacsinta- és lángossütésre, valamint lovas kocsikázásra is.

Kispiac
családi nap
gyerekek
főzés
Szarapka Ede
Véh László

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.