Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Családi nap Moholon

2022.06.05
08:10
2022.06.05
15:41
Forrás
Pannon RTV
A barátkozás és ismerkedés jegyében tartottak családi napot Moholon. A rendezvényt, amely szervezését már régóta tervezték, első alkalommal valósíthatta meg a Moholi Családok Egyesülete.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A múltról és jelenről, az összetartozás fontosságáról tartott interaktív előadást Pataki Tibor zentai történész, Világos Miklós moholi plébános pedig a trianoni békediktátumot követő, az egyházat is érintő időszakról szólt előadásában.

Világos Miklós kiemelte: „A katolikus egyháznak is elvitathatatlan szerepe van abban, hogy megőrizzük az identitásunkat. Ez nyilván sokakban ellenérzést váltott ki az elmúlt 100 évben. Ezen a napon arra is érdemes visszagondolni, tanulva a történelmi hibákból, hogy azzal, hogy az egyik nép a másikat ellenségnek tartotta, azzal az egyházát is ellenségnek tartotta, mert pontosan tudja azt mindenki, hogy vezetők nélkül egy nép halott, márpedig az egyház valamilyen módon vezető is.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Moholi Családok Egyesülete által idén első alkalommal megrendezésre került családi nap, az adai önkormányzat támogatásával jöhetett létre.  Világos Tibor, a Moholi Családok Egyesületének elnöke elmondta, hogy a helyieken kívül Péterrévéről, Adáról és más településekről is érkeztek vendégeik. Nagyon örülünk, hogy ilyen jó fogadtatásra talált az egész program – tette hozzá az egyesület elnöke

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A rendezvényen szavalatokkal és gyertyagyújtással emlékeztek meg a nemzeti összetartozás napjáról.

Mohol
Világos Miklós
Világos Tibor
Moholi Családok Egyesülete

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű