Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Családi vasárnap Szabadkán

2019-06-02
15:41
2019-06-02
17:52
Forrás
Pannon RTV
A Gyermeknap alkalmából családi vasárnapot szervezett a VM4K. A gyerekek szüleikkel együtt ügyességi játékokban vettek részt, megismerkedtek a város nevezetességeivel és kisállatokat simogathattak.

A Családi vasárnap - Kincses kaland első helyszíne a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató és Kulturális Központ székházának földszinti terme volt, ahol különböző ügyességi vetélkedőkön keresztül juthattak el a részvevők a kalózok kincseihez.

Cápaveszély, labdanyelő, célzás, talpon maradás, repülő kupakok. Csak néhány játék a sok közül, amiket nagyon élveztek a gyerkőcök és szüleik egyaránt. A szülők szerint is kiváló családi szórakozást nyújtottak az ügyességi próbák.

A VM4K udvarában kisállatokat simogathattak a gyerekek.
Krizsov Nikoletta: „Nagyon szeretem az ilyen rendezvényeket és mindig el szoktunk jönni ilyen rendezvényekre, és a kisállatokat is nagyon szeretem, szoktam őket mindig simogatni, és meg szoktam mindig nézni őket.”

Ezt követően elindult a Kincskeresés a város szívében nevű program. A gyerekek szüleikkel együtt Szabadka nevezetességeit keresték fel, elsőként a Raichle-palotát.

Kucor Tamara, a Kortárs Galéria kurátora: „Van itt egy kisebb sarkunk, amit Raichlenek szenteltünk, róla olvashatók életrajzi adatok, tőle egy kisebb festmény, valamint az épületből megmaradt régi bútorok is láthatóak.”

A Városi Múzeumban a tárlatvezetés mellett a Jégkorszak játszóház várta a részvevőket. De meglátogatták a Zsinagógát, a Szent Teréz-székesegyházat és felmentek a Városháza kilátójába is. A VM4K aktivistái minden ponton kérdéseket tettek fel az adott épülettel kapcsolatban, a helyes válaszokért pedig aranytallér járt.

Lovas Ildikó, koordinátor, VM4K: „Azt szerettük volna, hogy más szemmel nézzenek az emberek a városra, más szemszögből lássák meg, nem csak amikor ügyes-bajos dolgainkat intézzük a Városházán, vagy elrohanunk a tejpiacra a Zsinagóga mellett.”

A városfelfedezésből visszatérve a VM4K épületében arcfestésre várták a gyerekeket. Családi fényképek is készültek, amit azonnal kézhez is kapott mindenki.

VM4K
család
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:38, Frissítve: 16:44

Kezdődik a strandszezon Palicson

Szombaton kezdődik hivatalosan a fürdőszezon Palicson. A homokos strandon 20 nyugágy és új napernyők várják a pihenni vágyókat, továbbá négy tusoló működik majd.

Népszerű