Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Családi vasárnap Szabadkán

2019-06-02
15:41
2019-06-02
17:52
Forrás
Pannon RTV
A Gyermeknap alkalmából családi vasárnapot szervezett a VM4K. A gyerekek szüleikkel együtt ügyességi játékokban vettek részt, megismerkedtek a város nevezetességeivel és kisállatokat simogathattak.

A Családi vasárnap - Kincses kaland első helyszíne a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató és Kulturális Központ székházának földszinti terme volt, ahol különböző ügyességi vetélkedőkön keresztül juthattak el a részvevők a kalózok kincseihez.

Cápaveszély, labdanyelő, célzás, talpon maradás, repülő kupakok. Csak néhány játék a sok közül, amiket nagyon élveztek a gyerkőcök és szüleik egyaránt. A szülők szerint is kiváló családi szórakozást nyújtottak az ügyességi próbák.

A VM4K udvarában kisállatokat simogathattak a gyerekek.
Krizsov Nikoletta: „Nagyon szeretem az ilyen rendezvényeket és mindig el szoktunk jönni ilyen rendezvényekre, és a kisállatokat is nagyon szeretem, szoktam őket mindig simogatni, és meg szoktam mindig nézni őket.”

Ezt követően elindult a Kincskeresés a város szívében nevű program. A gyerekek szüleikkel együtt Szabadka nevezetességeit keresték fel, elsőként a Raichle-palotát.

Kucor Tamara, a Kortárs Galéria kurátora: „Van itt egy kisebb sarkunk, amit Raichlenek szenteltünk, róla olvashatók életrajzi adatok, tőle egy kisebb festmény, valamint az épületből megmaradt régi bútorok is láthatóak.”

A Városi Múzeumban a tárlatvezetés mellett a Jégkorszak játszóház várta a részvevőket. De meglátogatták a Zsinagógát, a Szent Teréz-székesegyházat és felmentek a Városháza kilátójába is. A VM4K aktivistái minden ponton kérdéseket tettek fel az adott épülettel kapcsolatban, a helyes válaszokért pedig aranytallér járt.

Lovas Ildikó, koordinátor, VM4K: „Azt szerettük volna, hogy más szemmel nézzenek az emberek a városra, más szemszögből lássák meg, nem csak amikor ügyes-bajos dolgainkat intézzük a Városházán, vagy elrohanunk a tejpiacra a Zsinagóga mellett.”

A városfelfedezésből visszatérve a VM4K épületében arcfestésre várták a gyerekeket. Családi fényképek is készültek, amit azonnal kézhez is kapott mindenki.

VM4K
család
Szabadka

Most

08:50, Frissítve: 09:06

Gyilkosság és öngyilkosság Kruševacon

Lelőtte feleségét és annak testvérét szombaton délelőtt egy kruševaci kávézó teraszán az 57 éves M.J., majd elmenekült a helyszínről - áll a szerb belügyminisztérium közleményében.
08:44

Bojkott mellett döntött az ellenzék

A választások bojkottja mellett döntött szombati ülésén a Demokrata Párt, a Szociáldemokrata Párt és az Együtt Szerbiáért szervezet egyesülésével létrejött Egyesült Demokrata Párt.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.