Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Csodás élmény a Palicsi Állatkertbe látogatni

2020-07-31
14:20
2020-07-31
16:28
Forrás
Pannon RTV
Új állatokat láthat, csodálatos élményben lehet része, és ki is kapcsolódhat, aki ellátogat a Palicsi Állatkertbe.

Degu kölykök születtek, de az elmúlt időszakban láma- , alpaka- , és antilopbébik is világra jöttek. Az állatkert dolgozói azt tanácsolják a kirándulóknak, hogy a nyitásra érdemes érkezni, mert olyankor a legtöbb állat látható, míg délután inkább behúzódnak vackaikba.

Három újszülött deguval is találkozhatnak a látogatók, de láthatunk újszülött lámákat, illetve antilopokat is, valamint nyulakat. A Palicsi Állatkert nemrégiben kapott afrikai csigát is, de még nem nézhetik meg a látogatók. Reggel érdemes kilátogatni, kilenc órakor, amikor nyit az állatkert, hiszen később, a nagy melegben nem annyira élénkek az állatok. Kilenc óra után esznek, isznak és jókat játszanak, tehát páratlan élményt nyújtanak az ide kirándulóknak.

Alig telt el néhány perc a nyitás után, amikor megjelentek az első látogatók. Aleksija családjával Újvidékről érkezett, hogy egy hosszú hétvégét töltsön Palicson. Izgatott volt, hogy megnézheti az új jövevényeket, de bevallotta, a lovak az igazi kedvencei.

Aleksija Ćalasan, Újvidék:
„- Jártál már itt? Miért szereted az állatokat?
- Nem jártam még itt. Szeretem az állatokat. Valamiért nekem nagyon szépek.
- Melyik a kedvenc állatod?
- A ló.
- Miért?
- Nem tudom, számomra szépek.”

A reggeli órákban, főleg a meleg napokon az állatok többsége aktívabb - mondják az ott dolgozók. De vannak kivételek is. A barna medve például egészen 11 óráig szeret szunyókálni. A fiatal lámák, és a páva fiókák szemmel láthatóan élvezték a reggeli hűvöst.

A Palicsi Állatkert közkedvelt kirándulóhely, gyakran visszatérnek olyanok is, akik már korábban is megfordultak itt.

Vladimir Zabunov, Petrőc: „Nem először vagyunk itt. Voltam már régen, iskolás koromban is. Néhányszor a családdal is kilátogattunk. Ezen a hosszú hétvégén úgy gondoltuk, hogy eljövünk a Palicsi-tóhoz, és nem hagyjuk ki az állatkertet sem, és ezeket az állatokat. Szerintem az állatkert önmagában külön látványosság.”

Az említett most született állatok mellett egyébként egy új fajjal is bővült a Palicsi Állatkert. Mégpedig egy tenyérnyi nagyságú afrikai csiga érkezett nemrégiben.

A közönségkedvencek azonban egyértelműen a deguk. A gondozók is és a látogatók is nagyon szeretik őket.

Adrijana Tot, munkatárs, Palicsi Állatkert: „Gyakran házi kedvencként tartják őket. Őket is úgy kaptuk, hogy házi kedvencek voltak. Most pedig három kicsinyük lett. Nagyon játékosak, vidámak, kíváncsiak, könnyen meg lehet őket szelídíteni. Csoportban szeretnek élni. Nem jó, ha magányos házi kedvencként tartják őket, ezért az állatkertben csoportban élnek.”

A Palicsi Állatkert kapuja egyébként a járványügyi korlátozások ellenére is nyitva áll a látogatók előtt. A nyári szezonban munkanapokon és hétvégén reggel kilenc és este nyolc óra között. A belépőjegy ára változatlan, a családi- 800, a felnőtt- 300, a gyerek- és a nyugdíjas jegy 200 dinárba kerül.

Palicsi Állatkert
degu
degukölyök
láma

Most

09:16, Frissítve: 09:25

Lángokban áll Kis-Amazónia

530 négyzetkilométernyi mocsaras vidék vált a lángok martalékává az argentínai Paraná-folyó torkolatvidékén, amelyet Kis-Amazóniaként is emlegetnek.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.