Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Csodás mézeskalácsok készültek Horgoson

2022.12.11
17:26
2022.12.11
19:11
Forrás
Pannon RTV
Mézeskalács sütés és díszítés várta az érdeklődőket Horgoson vasárnap délután.

A helyiek éltek is a lehetőséggel, szebbnél szebb mézeskalácsok készültek el a szorgos kezek alatt, sőt több mézeskalácsház is készült. A Horgoson megvalósuló karácsonyi kavalkád elnevezésű program létrejöttét az illetékes tartományi titkárság és az MNT támogatta.

Igazi karácsonyi illat fogadott bennünket a horgosi Művelődési Házban. Kicsik és nagyok mézeskalácsot sütöttek és díszítettek. Az ügyes kezeknek köszönhetően egy mézeskalács falu is elkészült, ami fokozta az ünnepi hangulatot. A fiatalok nagyon élvezték a sütést és a díszítést is.

Berényi Nikolett, Horgos:
„- Mézeskalács díszítésen veszünk részt és nagyon tetszik, mivel szeretek kreatívkodni.
- Eddig milyen mézeskalács díszeket készítettél el?
- Fenyőfa, csillag, ezek körülbelül.”

Fejes Dorka, Horgos: „Nekem nagyon tetszik, mert szeretek díszíteni, otthon is szoktunk mézeskalácsot készíteni és szerintem nagyon jó karácsonyi hangulatot ad, hogy mézeskalácsot készítünk.”

Varnyú Dorka, Horgos: „Nekem nagyon tetszik. Többféle mézeskalácsot lehet készíteni, lehet mézeskalács házat is, fenyőfát, mézeskalács embereket, csillagot.”

Horgoson az adventi időszakban minden vasárnapra jutott valamilyen ünnepre hangoló program a Művelődési Ház szervezésében.

Sós Nóra, programkoordinátor, Művelődési Ház, Horgos: „A karácsonyi kavalkád mindig egy közösségépítő, családcentrikus foglalkozás. Advent minden vasárnapján különböző tevékenységekkel próbáltuk közelebb hozni az adventi öröm, a várakozás időszakát, így a kézműves foglalkozások a legnépszerűbbek, így ma tettük ezt egy mézeskalácsos foglalkozással is.”

A sütés és díszítés után a Művelődési Ház előtti téren felléptek a helyi óvodások és iskolások is, majd a falu adventi koszorúján lángra lobbant a harmadik gyertya is. Az elkövetkező hetekben is számos ünnephez kapcsolódó programmal készülnek Horgoson.

Horgos
advent
mézeskalács
Sós Nóra
Művelődési Ház

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.
13:43, Frissítve: 17:23

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.

Népszerű