Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Diákparlamentet tartottak Zentán

2022.10.07
15:03
2022.10.07
16:23
Forrás
Pannon RTV
Diákparlamenti ülést tartottak a zentai városháza dísztermében.

A Gyermekhét alkalmából a zentai általános iskolák diákparlamentjeinek tagjai ellátogattak a Városházára, ahol beszámoltak a diákparlamentek munkájáról, illetve olyan kérdéseket is feltehettek, melyek közvetlenül érintik őket. 

A diákokat mások mellett Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere és Juhász Attila művelődéssel és oktatással megbízott tanácstag fogadta.

Juhász Attila, művelődéssel és oktatással megbízott tanácstag, Zenta KT: „Mondjam azt, hogy inkább egy újabb szempontot kaptunk, mert tisztában vagyunk a problémák meglétével, a problémáink megvannak, tudtuk ezeket a gondokat, viszont itt a gyerekek szemszögéből kaptuk meg a rávilágítást. Például, hogy az egészségügyben hogy is állunk a sportorvossal, ami az ő számára, mint sportolónak fontos, viszont nekünk az egészségügy egészének a működését tekintve ez egy részterület. Tehát, hogyha nem figyelünk oda, akkor egyes részterületek egész rendszerbeli problémákat okozhatnak, vagy a buszállomás, a buszvárakozás, a városközponton belüli főtéri megoldások mibenléte, megléte vagy elhanyagoltsága mennyire befolyásolja az ő hangulatukat. Fontos ezt meghallani és megtudni.”

diákparlament
Zenta
Juhász Attila

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.