Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/uniwerks

Dollármilliárdokat költenek az emberek a halloweenre

2022.10.31
16:49
2022.10.31
16:54
Forrás
greendex.hu
Sok szemét keletkezik a halloween miatt. Az amerikaiak 2021-ben 10,14 milliárd dollárt költöttek halloweenre.

Már a tavalyi is rekord év volt, 2 milliárd dollárral fejelte meg az addigi költéscsúcsot, de 2022 az előzetes felmérések szerint a tavalyi évet is felülmúlja.

A legtöbbet a jelmezekre költik, amelyek legtöbbször az első használat után mennek a kukába. Az Amerikai Kereskedelmi Szövetség becslése szerint 1,2 milliárd dollár megy el a gyerekek maskaráira, 1,7 milliárd a felnőttekére, de 0,7 milliárdot a házi kedvencek kicicomázására is elköltenek. Az USA-ban 35 millió jelmez kerül a szemetesbe, de a közelebbi Angliában sem rózsásabb a helyzet, ott 7 millió kosztümnek ez az első és egyetlen estéje.

A töktermesztésben is fontos szempont a halloween. 2022-ben az USA-ban 66.200 hektáron termeltek sütőtököt, és megközelítőleg 1 milliárd tonna tököt szüreteltek le az ünnepre. A brit fogyasztók 40%-a vásárol idén tököt halloween alkalmából, de sajnos 60%-uk nem használja fel étkezési célra az ehető sütőtököt, hanem faragás után egyszerűen a kukába dobja. Számokban kifejezve ez 18.000 tonna kidobott sütőtököt jelent.

Halloween
ünnep
szemét
költség

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.