Ugrás a tartalomra

Egy törökfalui gazdaságban van a legtöbb fecskefészek Szerbiában

2019.06.24
11:47
2020.03.20
18:08
Forrás
pticesrbije.rs
A törökfalui Kis Bicskei Norbert nyerte az egy tonna kukoricát a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület kiírásán.

A szervezet azt a gazdaságot kereste, ahol a legtöbb füsti fecske fészkel. Szerbia területéről 44-en jelentkeztek a pályázatra. 590 fészket jelentettek be 3540 madárral, amelyek naponta több mint 3 millió szúnyogot és legyet esznek meg. A vajdasági Kis Bicskei Norbertéknál 48 aktív fészek van. Ezzel a számmal nyerték el az egy tonna kukoricát.

A Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület idén harmadszor hirdette meg a verseny, hogy felhívja a figyelmet a fecskékre. A szakemberek szerint a modern mezőgazdasággal együtt jár többek között a vegyszerek használata, a vizek szennyezése, a termőföld pusztulása. Az élelem eltűnése, a mérgek használata és a fészkek leverése miatt veszélyben vannak a füsti fecskék is.

Törökfalu
Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület
füstifecske

Most

21:20

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükaján 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.
18:45, Frissítve: 19:53

Historizmus Szabadkán

Historizmus Szabadkán címmel tartott igazi sporttörténelmi időutazást Kubičković Ákos a Szabadkai Város Múzeumban.
17:47, Frissítve: 19:37

A pedagógusok és a kiégés

Lendületben - mit tehetünk a kiégés ellen? címmel szervezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.
15:31, Frissítve: 16:51

Közös erővel a sikeres mezőgazdaságért

A mezőgazdasági helyzet és az együttműködési lehetőségek feltérképezése céljából baden-württembergi küldöttség érkezett Vajdaságba. A német delegációt a tartományi mezőgazdasági titkárság fogadta.

Népszerű