Ugrás a tartalomra

Egy törökfalui gazdaságban van a legtöbb fecskefészek Szerbiában

2019.06.24
11:47
2020.03.20
18:08
Forrás
pticesrbije.rs
A törökfalui Kis Bicskei Norbert nyerte az egy tonna kukoricát a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület kiírásán.

A szervezet azt a gazdaságot kereste, ahol a legtöbb füsti fecske fészkel. Szerbia területéről 44-en jelentkeztek a pályázatra. 590 fészket jelentettek be 3540 madárral, amelyek naponta több mint 3 millió szúnyogot és legyet esznek meg. A vajdasági Kis Bicskei Norbertéknál 48 aktív fészek van. Ezzel a számmal nyerték el az egy tonna kukoricát.

A Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület idén harmadszor hirdette meg a verseny, hogy felhívja a figyelmet a fecskékre. A szakemberek szerint a modern mezőgazdasággal együtt jár többek között a vegyszerek használata, a vizek szennyezése, a termőföld pusztulása. Az élelem eltűnése, a mérgek használata és a fészkek leverése miatt veszélyben vannak a füsti fecskék is.

Törökfalu
Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület
füstifecske

Most

22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.