Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elkezdődött a Malomfesztivál

2019.08.16
13:07
2019.08.16
17:47
Forrás
Pannon RTV
Megnyitotta kapuit az oromi Malomfesztivál. A vasárnap hajnalig tartó rendezvényen a fesztiválozók a zenei élmények mellett különböző foglalkozásokon, illetve játékokban is kipróbálhatják magukat.
Pannon RTV

Az esti koncertek előtt a fesztiválozókat a Chill sátorban hajfonás és hennafestés várta. Sokan voltak kíváncsiak az Egészségpercek Gabóval elnevezésű előadásra is. Kopre Alíz, Domaszék, Magyarország: „Ez a harmadik fesztiválom itt és eddig igazából mindegyik nagyon jó volt, mert van egy ilyen különleges hangulata az egésznek, hogy tényleg bárkihez oda tudsz menni beszélgetni kötetlenül, hogy nem néznek rád furán. Én tényleg szeretek itt és remélem, hogy jövőre is el tudok jutni.”

Az idei fesztivált is alkotótáborok előzték meg. Színházi, zenei, fotós, animációs és irodalomi táborban próbálhatták ki magukat a fiatalok. A fotós alkotótábor közel 1200 fényképe az oromi parkban került kiállításra. Szerda Zsófia, az alkotótáborok koordinátora, Malomfesztivál: „Idén egy nagyon nagy vállalást vettek a vállukra a fiatalok, a Michael Bowring brit fotós vezetésével, ugyanis az összes oromi házat lefotózták. Ezeknek a nagy részét sikerült úgy lekapniuk, hogy a benne lakó portréjával együtt, persze akinek kedve volt, vagy éppen otthon volt és úgy érezte, hogy szeretne rajta lenni egy fotón.”

Pannon RTV

Arról, hogy az idei malomfesztivál idejére minden a helyére kerüljön, önkéntesek gondoskodtak. Vígi László, elnök, Wemsical Ifjúsági és Kulturális Egyesület: „Itt főképp a kültéri konyhára kell gondolni, amelynek a fő célja az volt, hogy hosszútávon, önfenntartóan, mint egy becsület kassza elvekre alapozva el tudja látni a fesztivál táborainak és a fesztiválozók igényeit. Mondhatjuk, hogy egy olyan kültéri konyha jött létre, ami természetbarát anyagokból épült fel.”

A Malomfesztivál zenei programját az olaszországi Techno Vikings együttes nyitotta meg, akik stílusosan lovaskocsival érkeztek.

A fesztivál három napja alatt olyan zenekarok is fellépnek majd, mint a magyarországi Szalonna és bandája, a belgrádi Naked vagy az izraeli The Khat.

Malomfesztivál
fesztivál
Orom
Szerda Zsófia
Vígi László

Most

21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.
21:02, Frissítve: 21:28

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC a BL selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Népszerű