Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Élőújságot tartott a Magyar Szó

2021.12.15
13:39
2021.12.15
16:22
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták a napilap 2022-es Naptárát és Adamović Erzsébet Adorján, szeretlek című könyvét is az újvidéki eseményen.
Pannon RTV

Az élőújság egybeesett a Darányi-telep Társalgójával, valamint a Mimóza Kézimunkacsoport is alkalmi kiállítást szervezett.

Monoki Julianna, a Mimóza Kézimunkacsoport vezetője: „Most a karácsony és az újév tiszteletére nagy kiállítást csináltunk, és a Magyar Szó tiszteletére is szintén, mert tudtuk, hogy társalgó lesz, és megmaradjon, fennmaradjon a kiállított holmi.”

Az eseményen megjelentek közül sokan már évtizedek óta olvassák rendszeresen az egyetlen nyomtatott vajdasági magyar napilapot.

Csáky S. Piroska: „Amikor csak hozzájutok, természetesen, hogy olvasom. Különösen szeretem a mellékleteket, a Tarka Világot, a Gyógykalauzt és még a fiataloknak szóló Képes Ifjúságot is, de abból a korosztályból már kinőttem.”

Pannon RTV

A Magyar Szó Naptárát négy éve szerkeszti Németh Zoltán, a lap nyugalmazott újságírója.

„Minden hónapban van egy riport, érdekességek, ami arra hónapra jellemző. Utána a Naptár többi részében pedig hosszabb jellegű, a jövő évhez kötődő írások jelentek meg.”

A Naptár szinte egyidős a Magyar Szóval. 2013-ban, 1800-as példányszámmal, a legeladottabb vajdasági magyar könyv volt.

Varjú Márta, a Magyar Szó főszerkesztője: „Ez a mutatógörbe nem görbült lefelé azóta sem. Nagy az érdeklődés a Naptár iránt, mi pedig úgy gondoltuk, ha már ennyire szereti az olvasótábor, akkor minden évben újítanunk kell valamit, minden évben többet kell nyújtani az olvasónak, vagy valami mást, amivel meg tudjuk fogni.”

Az élőújság alkalmával bemutatták Adamović Erzsébet Adorján, szeretlek című könyvét is, amely ugyancsak a Magyar Szó gondozásában jelent meg.

Magyar Szó
naptár
könyvbemutató
Varjú Márta
élőújság
Újvidék

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.