Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Élőújságot tartott a Magyar Szó

2021.12.15
13:39
2021.12.15
16:22
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták a napilap 2022-es Naptárát és Adamović Erzsébet Adorján, szeretlek című könyvét is az újvidéki eseményen.

Az élőújság egybeesett a Darányi-telep Társalgójával, valamint a Mimóza Kézimunkacsoport is alkalmi kiállítást szervezett.

Monoki Julianna, a Mimóza Kézimunkacsoport vezetője: „Most a karácsony és az újév tiszteletére nagy kiállítást csináltunk, és a Magyar Szó tiszteletére is szintén, mert tudtuk, hogy társalgó lesz, és megmaradjon, fennmaradjon a kiállított holmi.”

Az eseményen megjelentek közül sokan már évtizedek óta olvassák rendszeresen az egyetlen nyomtatott vajdasági magyar napilapot.

Csáky S. Piroska: „Amikor csak hozzájutok, természetesen, hogy olvasom. Különösen szeretem a mellékleteket, a Tarka Világot, a Gyógykalauzt és még a fiataloknak szóló Képes Ifjúságot is, de abból a korosztályból már kinőttem.”

A Magyar Szó Naptárát négy éve szerkeszti Németh Zoltán, a lap nyugalmazott újságírója.

„Minden hónapban van egy riport, érdekességek, ami arra hónapra jellemző. Utána a Naptár többi részében pedig hosszabb jellegű, a jövő évhez kötődő írások jelentek meg.”

A Naptár szinte egyidős a Magyar Szóval. 2013-ban, 1800-as példányszámmal, a legeladottabb vajdasági magyar könyv volt.

Varjú Márta, a Magyar Szó főszerkesztője: „Ez a mutatógörbe nem görbült lefelé azóta sem. Nagy az érdeklődés a Naptár iránt, mi pedig úgy gondoltuk, ha már ennyire szereti az olvasótábor, akkor minden évben újítanunk kell valamit, minden évben többet kell nyújtani az olvasónak, vagy valami mást, amivel meg tudjuk fogni.”

Az élőújság alkalmával bemutatták Adamović Erzsébet Adorján, szeretlek című könyvét is, amely ugyancsak a Magyar Szó gondozásában jelent meg.

Magyar Szó
naptár
könyvbemutató
Varjú Márta
élőújság
Újvidék

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.
15:53, Frissítve: 17:28

Élő könyvtár az óbecsei Than Emlékházban

Második alkalommal szerveztek élő könyvtárt az óbecsei Than Emlékházban: a rendezvényen az élő könyveket diszkriminált, sérült vagy egyéb hátrányos helyzetben élő gyerekek és felnőttek személyesítették meg.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.